Pakistan resmi haber ajansı APP'de yer alan habere göre, Keşmir Medya Servisi'nin yayımladığı rapordan derlenen bilgiler uyarınca, Hindistan'ın kontrolünde olan Cammu Keşmir bölgesinde şubat ayı boyunca 13 kişi yaşamını yitirdi.
Rapora göre, 8 kişi göz altında hayatını kaybederken, barışçıl gösterilere yapılan polis ve asker müdahalesi sonucu 206 kişi yaralandı, 650 kişi de tutuklandı.
Son olarak 24 Şubat'ta Hindistan ordusu, Keşmir'in kuzeyindeki Srinagar'a 115 kilometre uzaklıkta Kupwara bölgesindeki Dardpora köyünde Pakistan merkezli Leşker-i Taiba örgütü üyesi 7 militanın öldürüldüğünü açıklamış, ölenlerin sivil olduğunu iddia eden bölge halkı ise cesetlerin kimliklerini tespit etmek üzere polis karakoluna gitmiş ve daha sonra polis ile bölge sakinleri arasında çatışma çıkmıştı.
Müslümanların çoğunlukta olduğu Keşmir'in bir kısmı Hindistan'ın, diğer kısmı Pakistan'ın kontrolü altında bulunuyor ve her iki ülke de bölgenin tamamı üzerinde hak iddia ediyor. Keşmir'in Hindistan kontrolündeki kesimindeki direniş grupları, 1989'dan bu yana Hindistan'ın hakimiyetine karşı direniyor. Bölgedeki çatışmalarda 70 binden fazla kişinin öldüğü tahmin ediliyor.
Kaynak: AA