Onlarca silahlı asker sabah saatlerinden itibaren Sivastopol caddelerine girerken yetkililerden yapılan açıklamada meclis binasının da kuşatıldığı ifade edildi. 
HÜKÜMET BİNASI VE HAVAALANI RUSLARIN ELİNDE
 
Sivastopol'da dün de hükümet binası ve havaalanı Rus güçlerinin kontrolüne geçmişti.
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa Kırım'da yaşanan olaylar sonrası Rusya'nın mevcut durumdan ‘çok endişeli' olduğu ifade edildi.
 
Aksenov, Kırım'da barışın tesisi için Rusya'dan yardım istedi
Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Sergey Aksenov, Kırım'daki tüm güvenlik güçlerinin denetimini devraldığını bildirdi.
Rus İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre, bir bildiri yayımlayan Rusya yanlısı Aksenov, Kırım'daki silahlı güçlerin, polisin, ulusal güvenlik servisi ve sınır muhafızlarının sadece kendisinde emir alacaklarını duyurdu. Akesov, buna kabul etmeyen komutanlardan görevlerini bıraksını istedi.
Kırım yarımadasındaki Moskova yanlısı Rus Birliği Partisi Başkanı olan Aksenov, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, "Otonom Kırım Cumhuriyeti topraklarında barış ve huzurun teminat altına alınmasına destek vermesini" istediğini belirtti.
Aksenov, Rusya yanlısı silahlı bir grubun işgal ettiği Kırım Parlamentosunca, çoğunluğu Rus milletvekillerinin katıldığı bir oturumda başbakan olarak atanmıştı. 
Kaynak: AJANSLAR