Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerli otomobili Günsel, anavatanla buluştu. Basın, iş ve siyaset dünyası ile halk tarafından yoğun bir ilgi ve heyecanla karşılanan aracın ilk modeli B9, fuar alanı dışında gerçekleştirilen test sürüşlerinde tam not aldı. İkinci model J9'un konsept tasarımı da görücüye çıktı.

2021'in son çeyreğinde seri üretime hazırlanan KKTC'nin yerli ve milli otomobili Günsel, ana vatanla buluştu. KKTC'nin yerli ve milli otomobilinin ülke dışında katıldığı ilk etkinlik olan fuar dört gün sürdü. Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 100'ü aşkın Türk mühendis ve tasarımcının 1.2 milyon saat emekle ürettiği Günsel'in ilk modeli B9'un tanıtımının yapıldığı fuarda KKTC'nin toprağını, gökyüzünü ve bayrağını simgeleyen sarı, mavi ve kırmızı renklerde üretilen 3 prototip sergilendi. Ayrıca Günsel, ikinci modeli J9'un tasarım konseptini de otomobil meraklılarıyla buluşturdu.

KKTC'nin yerli ve milli otomobili Günsel, anavatanında tam not aldı

ÜRETİM İÇİN 800'DEN FAZLA TEDARİKÇİ İLE ANLAŞMA İMZALANDI

Günsel B9'un üretimi için 28 ülkeden 800'ün üzerinde tedarikçi ile anlaşma imzalandı. Böylece Günsel, Türkiye dışında başka bir ülke tarafından tanınmayan KKTC'nin küresel ekonominin bir parçası haline gelmesinde önemli bir katkı sağlamış oldu. Günsel'in anlaşma imzaladığı tedarikçilerden yaklaşık 400'ü Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Tedarikçileri de Günsel standını ziyaret ederek aracın son halini inceledi. Günsel, otomotiv dünyasından birçok sektör temsilcisinin de ilgi odağı oldu.

Fuar alanı dışında oluşturulan test sürüş alanında Günsel'in test sürüşleri de gerçekleştirildi. Dört gün süren test sürüşlerinde Günsel B9'u 100'ün üzerinde kullanıcı test etme fırsatı buldu. Günsel'in sürüş performansını deneyimleme fırsatı bulan gazeteci ve sektör temsilcileri aracın performansına tam not verdi.