Endonezya'nın Bali adasında Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenen İklim konferansının devam ettiği sırada dünyanın birçok yeri ile Avrupa kentlerinde binlerce kişi eylem yaptı.

Eylem çağrılarında İngiltere, Almanya, Türkiye, Yunanistan, Avusturya, Belçika ve Bali adasından cevap geldi.

  Londra'da organizatörlere göre 10 bin kişi Westminster Parlamentosu ile ABD Büyükelçiliği arasında yürüdü. Başbakan Gordon Brown'a bırakılan mektupta iklim değişikliklerine karşı mücadelenin hükümetin siyasi alandaki önceliklerinden olması istendi. Paris'te binlerce kişinin ellerindeki şemsiyelerle yürüdüğü eyleme Yeşiller Partisi'nden Yves Contassot ve Denis Baupin katıldı.

  Almanya'nın Berlin, Münih, Nürnberg, Fribourg, Mayence, Saarbruck ve Hanover kentlerinde 10 bin kişi gösterilere katıldı. Berlin'deki eylemde 5 bin kişi bir araya geldi. Saat 20.00 ile 20.05 arasında beş dakikalığına ülkede ışık söndürme eylemi gerçekleşti. Artan enerji tüketimine dikkat çekmek için elektrik söndürme eylemleri Avusturya ve İsviçre'de de gerçekleşti.

  Köln Katedrali ve Berlin'deki Brandebourg Kapısı karanlığa gömüldü. Yine yüz kadar Fransız ve Alman bisikletçi Strasbourg ve Almanya'nın Kelh kenti arasında ilklim felaketlerinin bir sınırı olmadığını göstermek için pedal çevirdi. Brüksel'de 300 kişi hükümetler iklim değişikliğine karşı harekete geçmeye çağırdı.

  Atina'da merkezi Syntagma meydanında toplanan bin kişi çevrenin korunması ve yeşil alanların oluşturulmasın istedi. Eylemde "iklimi para kazanmak için kurban etmeyiniz" yazılı pankart dikkat çekti. Benzer eylemler Selanik ve ülkenin diğer kentlerinde de yapıldı. Bugüne kadar çevre konusuna şüpheci yaklaşan Yunanlar yaz aylarında sıcakların 60'tan fazla kişinin ölümüne ve 200 bin hektar alanına yanmasına yol açması ardından harekete geçti. İstanbul'da bin kişi Türk hükümetin Kyoto Protokolü'nü imzalamaya ve nükleer santral inşa projesini reddetmeye çağırdı.

  İspanya'da eylem çağrısına cevap gelmedi ancak 50 kadar kişi Madrid'de pankart açtı. Moskova'da onlarca çevrecinin eylemi polis gözetiminde geçti. Eylemciler polis tarafından çembere alındı ve eylemlerinin izinsiz olduğu belirtildi.

  Dünya genelinde 50 kentte gösteriler yapıldı. İklim konferansının yapıldığı Bali adasında polise göre 500 kişi eylem yaptı. Eylemciler küresel ısınmanın temel sorumluları olan zengin ülkelerin yoksul ülkeler karşısındaki "borcuna" dikkat çekti. Taipei'de 1500 kişi "Karbondioksite hayır" yazılı pankartlarla yürüdü. Yeni Zelanda'daki Aukland parkında düzenlenen gösteriye ise 350 kişi katıldı.