Britanya Türk Kadınları Derneği, Londra’nın farklı bölgelerinde Türkçe eğitim ve öğretim veren 6 okula, bağışta bulundu. Bugüne kadar eğitime yaptığı sayısız bağış ve etkinlikle adından söz ettiren dernek, Ali Rıza Değirmencioğlu, Batı Londra, Bickley, Grange Park, Rauf Raif Denktaş ve Waltham Forest Türk Okulu’na toplam 6 bin 500 sterlin bağışladı.

BAĞIŞ töreni, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği rezidansında düzenlendi. Derneğin Onursal Başkanı sefire Esra Bilgiç, Dernek Başkanı Maviş Fuchs, Başkanı Yardımcısı Funda Aksanoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Burcu Köstem’in ev sahipliği yaptığı törene, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar, KKTC Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik, KKTC Basın Ataşesi İsmet Ramiz, Elçi Müsteşar Cem Işık’ın eşi Selva Işık, Başkonsolos Çınar Ergin’in eşi Deniz Ergin, Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan ile Okul Aile Birliği başkan ve yöneticileri ile dernek üyesi çok sayıda hanım ve öğretmen katıldı.

Üyelere “Hoş geldiniz” diyen BTKD Başkanı Maviş Fuchs, bu etkinliğe ev sahipliği yapan Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç’e teşekkür ederek, sözlerine M. Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir” sözleriyle başladı. 
Fuchs, BTKD’nin kurulduğundan bu yana özellikle eğitime çok destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini kaydetti.
Fuchs, derneğin 15’inci Dönem Yönetim Kurulu’nun, iki yıllık dönemleri içinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne 4 bin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Anadolu Yardım Projesine bin, Dışişleri Mensupları Yardım Derneğine 2 bin, KKTC Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bin 200 sterlin olmak üzere eğitim bağışlarıyla birlikte toplam 14 bin 700 sterlin bağışta bulunduğu belirtti.

Britanya Türk Kadınları Derneği Onursal Başkanı sefire Esra Bilgiç.

TÜRKÇE EĞİTİMİN ÖNEMİ
Dernek Onursal Başkanı Esra Bilgiç de konuşmasında, bu anlamlı törenin gerçekleşmesinde emeği geçen Başkan Fuchs ve ekibine teşekkür etti. Kurumun, İngiltere’de yaşayan Türk kadınları arasında dayanışmayı pekiştirme ve Türk kültürünü tanıtma bağlamında oynadığı rolü memnuniyetle takip ettiğini kaydeden Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Derneğimizce düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelir, bu yıl yine çok anlamlı bir amaç için kullanılıyor. Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu’nun Londra’da Türk dili eğitimi veren altı hafta sonu okuluna bağışta bulunma kararı memnuniyet vericidir.
Birleşik Krallık’taki Türk toplumu, gerek iş dünyasında, gerek eğitim ve kültür alanlarında etkin roller üstlenmektedir. Toplumumuzun genç bireylerininse yaşadıkları topluma daha sağlıklı şekilde uyum sağlayabilmeleri ayrıca anadillerini ve kültürlerini en iyi şekilde öğrenmeleri için Türkçe eğitim şüphesiz en önemli araçtır.
Bu vesile ile bu konuda önemli bir işlev gören hafta sonu okullarının değerli yöneticilerine , üyelerine, ailelerimize ve çocuklarımıza büyük bir özveriyle eğitim veren öğretmenlerimize, teşekkürü bir borç biliyor, kendilerini içtenlikle kutluyorum. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

BAĞIŞ ÇEKLERİNİ TESLİM ALDILAR
Konuşmalardan sonra Bilgiç ve Fuchs; Ali Rıza Değirmencioğlu okulundan Sevtap Kemal ve Rabia Kılıç’a, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran; Batı Londra Türk Okulu’ndan Funda Evans, Oya Çavdar ve Feyyaz Tekin’e, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar; Bickley Türk Okulu’ndan İnci Güryel ve Aslı Soğancılar’a, KKTC Ataşesi Gülgün Özçelik; Grange Park Okulu’ndan Emine Seyranoğlu, Özlem Johnson, Nilgün Freeman’a, T.C Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’in eşi Deniz Ergin; Rauf Raif Denktaş Okulu’ndan Elmaz Durmuş, Türkan Uçar ve Firdevs Eren’e, Müsteşar Cem Işık’ın eşi Selva Işık ise Waltham Forest Okulu’ndan Belin Nesim ve Nurcan Kadakal’a bağış çeklerini takdim ettiler.