Prens William ve Prens Harry yaptıkları ortak açıklamada anneleri için, "Onun sevgisini, gücünü ve karakterini, dünyanın her yerinde sayısız insanın yaşamını iyileştirip değiştirerek onu iyilik için bir güce dönüştüren özelliklerini hatırlıyoruz" dedi. 

İki prens tarafından 2017'de sipariş edilen heykel, Kensington Sarayı'nın yeniden tasarlanan Batık Bahçesi'nde yer alıyor.

Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Diana'nın yakın aile üyeleri ile heykeli yapan heykeltraş Ian Rank-Broadley'nin de bugün düzenlenen törene katıldığı belirtildi.

Prens William ve Prens Harry, heykelin, ziyaretçilerin Prenses Diana'nın "yaşamını ve mirasını düşünmelerine" yardımcı olmasını umuyor.

Eşi Sussex Düşesi Meghan ve iki çocuğuyla birlikte ABD'de yaşayan Harry, bugün Londra'da yapılan tören için geçen hafta İngiltere'ye gelmiş ve zorunlu karantina süresini tamamlamıştı.

Batık Bahçe, Prenses Diana'nın Kensington Sarayı'nda kaldığı dönemde en sevdiği yerlerden biriydi.

Prens Harry, geçtiğimiz günlerde annesinin ölümüyle ilgili verdiği bir söyleşide, geçmişte acıyla başa çıkabilmek için içki ve uyuşturucu kullanmaya istekli olduğunu söylemişti.

Harry ayrıca, İngiltere Kraliyet Ailesi'nin Prenses Diana'nın ölümü konusunda konuşmakta isteksiz olduğundan bahsetmiş ve sessizce "acı çekmesinin" beklendiğini belirtmişti.