Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de bir Kürt devleti kurulması ihtimaline ilişkin olarak "Bölgedeki Kürtlere ve hükümetlere kalmış bir mesele. Bu konuda mevkidaşlarımızla ilişki içindeyiz." dedi. Putin ayrıca Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek istediklerini de belirtti.

ÇİPRAS'LA BASIN TOPLANTISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaretin ilk durağı başkent Atina'da Başbakan Aleksis Çipras ile basın toplantısı düzenledi.

PUTİN'DEN KÜRT DEVLETİ MESAJI: KÜRTLERE KALMIŞ

Suriye'nin kuzeyinde (Rojava) bir Kürt devleti kurulması ihtimaline ilişkin ise Putin, "Kürt devleti için ise bu bizim işimiz değil. Bölgedeki Kürtlere ve hükümetlere kalmış bir mesele. Bu konuda mevkidaşlarımızla ilişki içindeyiz. Bir barış süreci başlatmalıyız ve makul sonuca vardırmalıyız. Siyasi çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız." yorumunu yaptı.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER

Türk hava sahasını ihlal etmesi sonrasında, Türk jetleri tarafından düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili konuşan Putin, "Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik. Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Sözler yeterli değil. Ama Türkiye ile iletişim içindeyiz. Belli başlı adımlar bekliyoruz." diye konuştu.

Rus Hava Kuvvetlerinin düzenli ordularla savaşmadığını, terör örgütlerini hedeflediğini savunan Putin, Türkiye'ye karşı savaşmayı hiçbir zaman düşünmediklerini anlattı