Putin: Teröre yanıt vermek ortak görevimiz

İstanbul Ortaköy'de gece kulübüne düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Teröre yanıt vermek ortak görevimiz" ifadelerinini kullandı.

Yayınlanma
İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısı dünya basınında geniş yankı buldu. ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı sert bir şekilde kınadığını, Türkiye'nin gerek duyabileceği yardımlar konusunda direktifler verdiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Teröre yanıt vermek ortak görevimiz" ifadelerinini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da kısa açıklama yaptı. "ABD, İstanbul'daki korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadesini kullanan Price, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, yazılı bir açıklama yaparak İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadıklarını bildirdi. Türk halkına ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediklerini aktaran Toner, şunları kaydetti:

"Soruşturma boyunca Türk yetkililerle yakın irtibat halinde olacağız. NATO müttefikimiz Türkiye'yle teröre karşı dayanışma halindeyiz. Ne yazık ki bu hain saldırı, masum insanları hedef alan en son çabadır. Bu tür saldırılar, sadece Türkiye hükümetiyle teröre karşı mücadelede birlikte çalışma kararlılığımızı artırmaktadır."

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Düşüncelerim ve dualarım Türkiye ile" mesajını paylaştı. Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini sosyal medyadan “2017 İstanbul'da bir saldırıyla başladı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle. Bu tür olayların olmasını önlemek için çalışmalara devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. AB Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Dimitris Avramopoulos sosyal medyadan, "İstanbul'daki masum vatandaşlara düzenlenen saldırıyla dehşete düştüm. Düşüncelerim Türkiye ve kurbanlarla" mesajını paylaştı.

Yorumlar