Suriye'nin Halep kentinde rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgede sıkışan sivil ve muhaliflerin tahliyesine yönelik operasyonun askıya alındığı bildirildi. Uluslararası haber ajansları, alınan kararı, son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Anadolu Ajansı'nın haberinde, rejime bağlı grupların, Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldığı iddia edildi.

DÖRT PATLAMA SESİ

AFP ve Reuters haber ajansları, dünden beri devam eden tahliye işlemlerinin az önce durdurulduğunu bildirdi. Reuters, Doğu Halep'te tahliyede kullanılan otobüslerin bulunduğu bölgede en az dört patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Şİİ MİLİSLER ATEŞ AÇTI

Reuters'ın haberine göre, bir muhalif yetkili, İran destekli Şii milislerin, Halep'ten ayrılan otobüslere ateş açtığını söyledi.

Anadolu Ajansı haberinde, "Rejim yanlısı terörist gruplar, Halep'teki tahliye konvoyuna ateş açtı. Yol üzerinde toplanan rejim yanlısı bir kalabalık da araçların geçişine engel oluyor" denildi.

AA: 800 KİŞİ REHİN ALINDI

AA'nın haberinde ayrıca, "rejim yanlısı terörist grupların", Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldığı iddia edildi.

Reuters, yolu kapatan rejim yanlılarının, İdlib kentinde muhaliflerin kuşatması altında olan iki Şii köyü Keferya ve Foa'nın tahliyesini istediğini bildirdi.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, tahliye operasyonunun, muhaliflerin anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındığını öne sürdü. Suriye devlet televizyonu, muhaliflerin tahliye sırasında ellerindeki "rehineleri" ve ağır silahları da yanlarına almaya çalışarak, anlaşmayı bozduğunu iddia etti.