Ukraynalı yetkililer Rus askerlerinin her yönden bombardımana devam ettiği Pazar gününün zorlu geçtiğini aktardı.

Kiev'le beraber Harkov ve Çernihiv gibi şehirler de gece boyu hedef alındı.

Üç bölge de Ukrayna güçlerinin kontrolü altında ancak Rusya güneyde önemli bir ilerleme kaydederek liman kenti Berdyansk'ı ele geçirdi.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın Twitter üzerinden paylaştığı bir istihbarat güncellemesine göre, "Putin'in kara kuvvetlerinin büyük bir kısmı, çatışmanın ilk günü için kilit bir Rus hedefi olan Hostomel Havaalanı'nı savunan Ukrayna kuvvetleri tarafından yavaşlatıldıkları için, Kiev'in 30 km kuzeyinde kalıyor."

Paylaşımda ayrıca "Lojistik başarısızlıklar ve Ukrayna'nın kararlı direnişi, Rus ilerlemesini engellemeye devam ediyor" dendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy önümüzdeki 24 saatin kritik olduğunu söyledi.

Zelenskiy'nin çok umutlu olmadığını ancak savaşı bitirmek için küçük bir şans bile olsa denemek istediğini söylediği iki ülke arasındaki "önkoşulsuz" görüşmeler bugün Ukrayna ve Belarus sınırında gerçekleşecek.

Vladimir Putin dün, Rusya'nın nükleer silahları da içeren stratejik gücünü "özel alarma" geçirdiğini açıkladı. Ancak büyük bir tehdit olarak görülen bu adım Rusya'nın bu gücü kullanacağı anlamına gelmiyor.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Sky News'e verdiği röportajda, bu hareketin insanların dikkatini dağıtmak, Ukrayna'da olanlardan uzaklaştırmak ve böyle bir gücün elinde olduğunu hatırlatmak amaçlı yapıldığını söyledi. 

Avrupa Birliği'nin yedi milyon insanın göç edebileceği hakkındaki uyarısının ardından 193 ülkenin katıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da bugün savaş hakkında konuşmak üzere toplanacak. (BBC TÜRKÇE)