Ankara'da dün akşam katıldığı bir fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırının ardından olayın faili Mevlüt Mert Altıntaş'ın dayısının da gözaltına alındığı bildirildi.


Olayın ardından Altıntaş'ın Aydın Söke'deki evine baskın düzenleyen polis, Altıntaş'ın annesi, babası ve kız kardeşini gözaltına almıştı.

Olayla ilgili olarak ev arkadaşının, ardından da dayısının gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili olarak toplam 6 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

default

Suikastla ilgili başlatılan soruşturmaya Rusya da katılacak. Rusya'dan soruşturmaya katılmak üzere 18 kişilik bir heyetin Türkiye'ye uçtuğu bildirildi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov yaptığı açıklamada, heyetin Türkiye'de suikastla ilgili yürütülen çalışmalara katılacağını belirtti.

Erdoğan: Ortak soruşturma komisyonu kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçi'ye düzenlenen suikastın ardından Rusya lideri Vladimir Putin'in ek güvenlik önlemleri ve ortak soruşturma talebinde bulunduğunu açıklamıştı.

Putin'le dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, "Soruşturmayı kendilerinin gönderecekleri elemanlarla yapmanın çok daha isabetli olacağını ilettiler. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok dedik. Başbakanımız ve ilgili bakan arkadaşlarımıza da gerekeli talimatı verdik" açıklamasını yapmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın kimliğini, 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu, 2,5 yıldır Çevik Kuvvette görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş olarak açıklamıştı.