Rusya cumhuriyetlerinden Tataristan'ın başkenti Kazan'da bir yolcu uçağı iniş sırasında düştü. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, uçakta bulunan 52 kişinin tümünün hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
İNİŞ SIRASINDA DÜŞTÜ
 
Haberi duyuran ITAR-TASS, Acil Durumlar Bakanlığı'nın açıklamasından, "Moskova'dan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, Moskova saatiyle 19.30'da Kazan havalimanına iniş sırasında kaza geçirdi. Ardından patlama meydana geldi." sözlerine yer verdi.Rusya Soruşturma Komisyonu da olayla ilgili inceleme başlattı.
 
Rusya Acil Durum Bakanlığı Tataristan Cumhuriyeti sözcüsü Andrey Rodıgin, İnterfaks haber ajansına yaptığı açıklamada, uçağın iniş sırasında patladığını doğruladı.İnterfaks’a konuşan bir haber kaynağı, uçağın inmekte zorlandığı ve ikinci kez inmeye çalışırken düştüğünü öne sürdü.Kazayla ilgili Rusya Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov başkanlığında komisyon oluşturuldu. Bölgeye giden Tataristan İçişleri Bakanı Artyom Hohorin incelemelere başladı.
 
HAVALİMANI KAPATILDI
 
Havalimanının geçici olarak ulaşıma kapatıldı.Rusya Soruşturma Komisyonu da olayla ilgili inceleme başlattı.Rusya Federal Havacılık Kurumu Rosaviatsiya, uçakta 44 yolcu ve 6 kişilik mürretabatın olduğunu açıkladı. İnterfaks Ajansı, ölen kişi sayısını 52 olarak yayınladı.
 
Rusya Acil Durum Bakanlığı Tataristan Cumhuriyeti sözcüsü Andrey Rodıgin, İnterfaks haber ajansına yaptığı açıklamada, uçağın iniş sırasında patladığını doğruladı.
 
İKİNCİ KEZ İNMEYE ÇALIŞIRKEN DÜŞTÜ
 
İnterfaks’a konuşan bir haber kaynağı, uçağın inmekte zorlandığı ve ikinci kez inmeye çalışırken düştüğünü öne sürdü.Kazayla ilgili Rusya Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov başkanlığında komisyon oluşturuldu. Bölgeye giden Tataristan İçişleri Bakanı Artyom Hohorin incelemelere başladı.
 
Havalimanının geçici olarak ulaşıma kapatıldı.