Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden(LCC) yapılan açıklamada ise rejim güçlerinin, Şam'da muhaliflerin denetimindeki Cobar bölgesine zehirli gazla saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Gazdan etkilenen kişilerde görme bozukluğu,kusma ve nefes alma zorluğu görüldüğü ifade edilen açıklamada, birçok kişinin sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere varil bombası attığı, çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü ve bazı araçların yandığı kaydedildi.

Kentin kuzeyindeki Şeyh Nacar bölgesine de her gün varil bombası atıldığı, bölgede İslami Cephe'ye bağlı güçlerle rejim askerleri çatışmaların yaşandığı belirtilen açıklamada, bölgedeki fabrikaların çalışmaz duruma geldiği aktarıldı.

Beşşar Esed güçlerinin Hama'nın Kalet El Mudik beldesine havan topu ve roketlerle saldırı düzenlemesi nedeniyle halkın bölgede toplu halde kaçmaya başladığı, Şam'ın Dareya, Duma, Cobar ve Kabun bölgelerine ağır silahlarla saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR), Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 4'ü çocuk 50 kişinin öldüğü bildirildi.

SNHR'den yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu, başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Halep'te 14, Hama'da 8, Humus'ta 7, Dera ve İdlib'de üçer ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.