Muhaliflerin yayınladıkları görüntülerde, baba ile 4 oğlu ve bir torununun da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil, radikal silahlı militanlar tarafından hunharca kurşuna dizilerek öldürülüyor.
Halep'in Hanat Assan köyünde çekildiği belirtilen görüntülerde, Rusça ve bozuk Arapça ile konuşan şahıslar, bir mahzende tuttukları sivilleri yan yana diziyor. Öldürüleceklerini anlayan siviller silahlı gruplara, "Allah için bizi öldürmeyin" diyerek yalvarmaya başlıyor. Sivillerden biri, "Bu çocuk henüz 10 yaşında bari ona kıymayın" sözlerine aldırış etmeyen radikal grup üyelerinden biri Rusça, "Onları tarayacağım" diyor. Sivillerden birisinin ölmeden önce şehadet getirdiği duyuluyor.
 
Tüyleri diken diken eden görüntülerde, yan yana dizilen sivilleri önce bir militan tüfeğin dipçiği ile vurarak başlarını eğmelerini sağlanıyor. Başka bir kişinin ise yarı Arapça yarı Türkçe "kardeşim bırak" demesi dikkat çekiyor. Çoğunun yabancı olduğu silahlı militanlar, daha sonra ikisi çocuk 8 sivilin kafasına kurşun sıkarak infaz ediyor. Şahısların öldürdükleri sivillerin bedeni üzerine kurşun sıkmaya devam etmesi ise dikkat çekiyor.