Bu kez iddialar uçağın iki pilotu Zaharie Ahmad Shah  ve Fariq Hamid üzerine yoğunlaşıyor. Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hussein dün düzenlediği basın toplantısında, uçak rotadan çıkmadan önce, pilotlardan kuleye gelen son bildirimin “Tamam, her şey yolunda. İyi geceler” olduğunu açıkladı.
 
Ses kaydınının hangi pilot ait olduğu bilinmese de, bu son telsiz mesajından sonra uçağın sinyalizasyon sisteminin devre dışı kaldığı biliniyor.  
Şüpheler ise 53 yaşındaki Zharie Ahmad Shah üzerinde yoğunlaşıyor. Ülkenin muhalefet lideri Anwar İbrahim’i desteklediği belirtilen Shah’ın eylem olarak uçağı kaçırdığı öne sürüldü.
Shah'un uçağa binmeden önce güvenlikten geçtiğini gösteren video kayıtları.
Anwar İbrahim, MH370 uçuş numaralı uçağın kalkışından saatler önce hapis cezasına çarptırılmıştı. Shah önce Anwar İbrahim’in mahkemesina katılıyor, ardından uçuşu için havaalanına gidiyor.
Pilotun eşinin ve 3  çocuğunun da uçak kaybolmadan günler önce evlerinden taşınmaları dikkat çeken noktalar arasında.
Uçaktan gelen son mesaj sırasında herhangi bir sıkıntıdan bahsedilmezken, bunun yer kontrolününe özellikle yanlış bilgi vermeyi amaçladığı belirtiliyor.
Uçağın kaçırılma şüphesi üzerine soruşturma genişletildi. yolcular, mürettebat ve yer personeli de soruşturma kapsamına alındı. Pilotların aile yaşamı ve psikolojik durumları inceleniyor. Bu çerçevede, uçakta vatandaşı bulunan ülkelerden de bilgi istendi.
Uçağın radarda kaybolduktan sonra 7 saat daha uçmuş olabileceği ihtimali üzerine arama çalışmaları, Orta Asya'dan Güney Hint Okyanusu'na  kadar, karada ve denizde geniş bir alana yayılmış durumda.
Uluslararası yardım çağrısında bulunan malezyalı yetkililer, kayıp uçağın  geçmiş olabileceği tüm ülkelerden radar ve uydu verileri istedi.
Malezyalı yetkililere göre, kayıp uçak ülkenin kuzeydoğu kıyısını geçtikten sonra, Tayland Körfezi’nde uçtu. Bundan sonra da biri iletişim sistemlerini kapatarak uçağı batıya çevirdi.
Yetkililer  uçağının 7 buçuk 8 saat uçacak kadar yakıtı olduğunu belirtiyor.
8 Mart'tan bu yana kayıp olan uçağın  güneye Hint Okyanusu’na yönelip, yakıtının bitmesinin ardından düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.