Rusya'nın askeri harekat başlattığı Ukrayna'da ölü sayısı artmaya devam ediyor. Özellikle başkent Kiev'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Rus işgali başladığından bu yana 198 Ukraynalının öldüğünü, bunlardan üçünün de çocuk olduğunu açıkladı.

Facebook hesabından bir paylaşım yapan Lyaşko, yaralı sayısının 1.115 olduğunu ve bunların 33’ünün çocuk olduğunu duyurdu.

Ukrayna silahlı kuvvetleri, saldırının başlamasından bu yana 3 bin 500 Rus askerinin öldürüldüğünü, 200 askerin yakalandığını açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada 14 Rus uçağının, sekiz helikopterin, 102 tankın ve 530 askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov ise bugün yaptığı açıklamada Ukrayna'da bir dizi askeri tesisin vurulduğunu açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının başladığı Perşembe gününden beri Ukrayna'da 14'ü hava üssü, 19'u komuta merkezi olmak üzere 821 askeri tesisin vurulduğunu ve 24 hava savunma füzesi sisteminin imha edildiğini açıkladı. Sözcü ayrıca 48 radar, yedi savaş uçağı, yedi helikopter, dokuz drone, 87 tank ve sekiz askeri deniz aracının da imha edildiğini duyurdu.