Yunanistan’da, 2005’te aralarında dönemin Başbakanı Kostas Karamanlis’in de bulunduğu üst düzey yetkililerin telefonlarının dinlendiği telekulak skandalının failinin ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nde görevli bir memur olduğunun tespit edildiği bildirildi.
 
Yunan medyasına yansıyan haberlerde, yaklaşık 10 yıl süren araştırmalar sonucunda, telefon görüşmelerinin, ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nde “William B.” adıyla bilinen bir Amerikalı tarafından izlendiğine dair görüntü ve fotograflardan oluşan “önemli deliller” bulunduğu belirtildi.
 
Atina’da yayımlanan haftalık To Vima gazetesi, delillerin elde edilmesiyle harekete geçen sorgu hakimi Dimitris Fukas’ın, halen ABD’de Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yakınında bir evde yaşadığı belirlenen 65 yaşındaki “William B.” aleyhinde “casusluk” ve “kişisel verileri ihlal etmek” suçlamasıyla iddianame hazırlanması için ABD’den yardım talebinde bulunacağını yazdı.
 
Haberde, Fukas’ın, delillere göre telekulak skandalında kilit rol oynadığı belirlenen “William B”nin Atina’daki faaliyetleriyle ilgili bilgilere “gizli servislerle ilişkisi bulunan bir kişinin ihbarı üzerine” ulaştığı ifade edildi.
 
Yunanistan’da, 2005’te patlak veren telekulak skandalında, 2004 Olimpiyatları öncesinden, Mart 2005'e kadar Başbakan Karamanlis, beş bakan, Yunanistan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları dahil 100 kişinin telefonlarının bir yıl dinlendiği ortaya çıkmıştı.