Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yurt dışında yaşayan 18-22 yaş arası Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi gençler için Türkiye’de  "Gençlik Kampı" gerçekleştirilecek.

Gençleri Türkiye'de buluşturacak program, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın; Antalya, Bolu, Kırşehir, Trabzon, Tokat, Kastamonu, Eskişehir ve Manisa’da bulunan kamp tesislerinde kızlar ve erkekler için ayrı dönemlerde yapılacak. 

GİDİŞ-DÖNÜŞ UÇAK BİLETLERİ YTB’DEN

Kamplara katılan gençlerin konaklama ve yemek ihtiyaçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak olup, gençlerden herhangi bir katılım ücreti alınmayacak. Katılımcıların Türkiye’ye gidiş-dönüş ulaşım masrafları ise YTB tarafından ülkelere göre belirlenen tutarlarda ödenecek. 

Gençlik Kampları'na katılanlar, okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, ip parkuru gibi sportif faaliyetlere, sokak oyunlarına, müzik, tiyatro, halk oyunları gibi etkinliklere, kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine katılma fırsatı bulacak. 

Yurt dışında yaşayan gençlerin ana vatanlarıyla bağlarının güçlenmesini, tarihi ve kültürel mirasları yerinde görme imkanı bulmasını amaçlayan kamplar, 8 Temmuz- 16 Eylül 2018 tarihleri arasında birer haftalık dönemler halinde düzenlenecek. Kamp programı hakkında ayrıntılı bilgi ise YTB’nin "www.ytb.gov.tr/genclikkamplari/" adresinde bulunuyor.

 

Kamplara katılmak isteyen gençler 30 Haziran 2018 tarihine kadar “basvuru.ytb.gov.tr” adresinden başvuru yapabilecek.