Ukrayna Lideri Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın müttefiklerini soyut fikirlere değil gerçeğe dayalı çözümler sunmaya çağıran bir konuşma yaptı.

Savaşı ve Ukrayna'nın NATO üyeliğini tartışmak için liderlerin bir araya geldiklerini belirtti ve bu liderlerden hangisinin Ukrayna'yı desteklediğini bildiğini söyledi..

Savaş hakkında, Ukraynalı erkek ve kadınların on beş gün boyunca ülkelerini savunduklarını ve kilit bölgelerdeki saldırıları püskürttüklerini belirtti.

Zelenskiy, Mariupol doğum hastanesine yönelik bombalı saldırıda biri çocuk olmak üzere üç kişinin öldüğünü doğruladı ve Rusya'nın hastanede hasta olmadığı iddiasının yalan olduğunu söyledi.

Rusların "insani bir felakete" sebep olduğunu söyleyen Zelenskiy, "İşgalcilerin şehirlerimize, devletimize yaptıklarından dolayı kalbim kırılıyor." dedi.

Rusya'nın Ukrayna halkını küçük düşürmek istediğini ve "onları diz çöktürüp ellerindeki ekmeği ve suyu almak" istediğini söyledi. Zelensk,y sözlerine şöyle devam etti:

"Biz köle olmadık ve asla olmayacağız - çünkü bu bizim ruhumuz ve bu bizim kaderimiz."

Savaştan sonra her şeyin en yüksek standartta yeniden inşa edileceğini söyleyen Ukrayna Lideri hükümet tarafından planlamanın halihazırda devam ettiğini anlattı ve "Rus işgalinden geriye hiçbir iz kalmayacak" dedi. (BBC TÜRKÇE)