Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu'nun özel oturumuna video ile bağlanarak katıldı, Ukrayna'da insanların toprakları, özgürlükleri ve yaşamları için savaştığını söyledi. Zelenskiy, 'Biz Ukraynalıyız, kimse bizi kırmayacak' dedi.

Zelenskiy, Parlamento'nun Ukrayna ile "birlikte olduğunu ispatlamasını" ve Ukrayna'yı geri çevirmeyeceklerini, "gerçekten Avrupalı olduklarını" kanıtlamalarını istedi.

Zelenskiy, şöyle konuştu: 'Avrupa Birliği bizimle birlikte çok daha güçlü olacak o kesin, ancak siz olmadan Ukrayna çok yalnız kalacak. Bizi geri çevirmeyeceğinizi, gerçekten Avrupalı olduğunuzu kanıtlayın. Bizimle birlikte olduğunuzu ispatlayın, ancak o zaman yaşam ölümü, aydınlık karanlığı yenecek'
Avrupa Birliği bizimle birlikte çok daha güçlü olacak o kesin, ancak siz olmadan Ukrayna çok yalnız kalacak. Bizi geri çevirmeyeceğinizi, gerçekten Avrupalı olduğunuzu kanıtlayın. Bizimle birlikte olduğunuzu ispatlayın, ancak o zaman yaşam ölümü, aydınlık karanlığı yenecek"

Zelenskiy, hafta başında Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılması için resmi talepte bulundu.

Avrupa Birliği'nin Rusya işgali sırasında Ukrayna ile birlik içinde olmasını talep eden Zelenskiy'nin Parlamento'daki konuşması ayakta alkışlandı. (BBC TÜRKÇE)