Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Batılı ülkelere Rusya'ya bir petrol ambargosu da dahil, yaptırımları sıkılaştırma çağrısında bulundu.

Zelenskiy her gece yayımladığı görüntülü mesajında, bazı ambargoların "pasif" doğasını eleştirdi ve dünyanın Rusya'nın buna karşı vereceği tepkiyi bekleyemeyeceğini vurguladı.

Zelenskiy dünya güçlerinin daha önce "güçlü önleyici yaptırımlar" uygulaması durumunda, bunun işgali de önleyebileceğini söyledi.

Sık sık masayı yumrukladığı yedi dakikalık konuşmada Zelenskiy "Topyekun bir savaş başladı. Şimdi Rusya'nın kimyasal silah kullanması halinde Rusya'nın Avrupa'ya petrol tedariki dahil daha sıkı ambargolardan bahsediliyor. Söyleyecek bir şey yok. Biz, hala hayatta olan insanlar beklemeliyiz. Rus Ordusu'nun şu ana dek yaptıkları bir petrol ambargosunu gerektirmiyor mu? Fosfor bombaları gerektirmiyor mu? Top ateşine tutulan bir kimyasal üretim tesisi ya da nükleer santral bunu gerektirmiyor mu?" dedi.

Zelensiy ayrıca, daha fazla silah gönderilmesi için bazı ülkelerin parlamentolarında bu hafta konuşma yapmayı planladığını belirtti ve "Birileri gerekli silahları vermek için gereken cesareti bulamadığı için Ukraynalılar ölmemeli. Korku daima sizi suç ortağı haline getirir" diye konuştu. (BBC TÜRKÇE)