Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir dimir Zelenskiy ABD Kongresi'ne konuştu.

Kongre üyeleri, video konferans yöntemiyle bağlanan Zelenskiy'yi ayakta alkışlayarak karşıladı.

Onu takdim eden Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre üyelerinin cesur liderliğinden dolayı ona "büyük saygı ve hayranlık duyduğunu, minnettar olduğunu" söyledi.

Konuşmasına bombardıman altında olsa da "pes etmeyen" Kiev'den teşekkür ve selamlarını sunarak başlayan Zelenskiy, bir saniye bile mücadeleyi bırakmayı düşünmediklerini ifade etti.

Ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en kötü savaşa sahne olduğunu söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı sekiz yıldır Rus saldırganlığına direndiklerini belirtti.

Rusya'nın yalnızca savaş açmakla kalmadığını aynı zamanda Ukrayna'nın değerlerine saldırdığını ekledi.

Uçuşa yasaklı bölge ilan edilmesi isteğini yineleyen Zelenskiy, "Çok şey mi istiyoruz?" diye sordu. Eğer bu istek "çok fazlaysa" o zaman hava saldırılarına karşı savunma sistemleri talep ettiklerini söyledi.

Şimdiye kadar verilen destek için minnettar olduklarını belirten Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'a yardımlar için bireysel katkısı nedeniyle ayrıca teşekkür etti. Ancak Rus ordusu durana kadar Kongre'yi daha fazlasını yapmaya, daha çok yaptırım uygulamaya çağırdı.

Zelenskiy, "Tüm Amerikan şirketleri bir an önce Rusya pazarını terk etmeli çünkü orası bizim kanımızla dolu" dedi. (BBC TÜRKÇE)