Bu yıl 45’incisi gerçekleştirilen program Londra’da 17-22 Kasım 2014 tarihleri arasında Londra Üniversitesi Senato Binası’nda yapıldı. Program kapsamındaki eğitim, konferans ve toplantılara Yunus Emre Enstitüsü adına Sınav Merkezi Sorumlusu Kerim Sarıgül ve Uzman Yardımcısı Nursel Tan Elmas katıldı.

Programda “Orientation to ALTE Audit System Training”, “ALTE Foundation Course in Language Testing: Getting Started”, “ALTE 45th Meeting and Conference”, “ALTE Course on Validating Examinations with Fewer Candidates”  konulu eğitimler verildi.

 

Eğitimlerde, ortak çalışmalarda ve görüşmelerde elde edilen bilgiler ışığında gerçekleştirilecek olan akreditasyon ve uyumluluk çalışmaları ile TYS’nin, uluslararası geçerliği olan yeterlik sınavlarının tabi olduğu ölçütlere uyumu ve bu uyumun sürdürülebilirliği belgelenmiş olacaktır.

 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 2012 yılından bu yana 15 ülkede Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde uygulanmakta olan Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız. http://www.turkcesinavi.com/