Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocukların çizgi film izlemek için daha az zaman ayırması ve daha çok kitap okuması gerektiğini söyledi.

İslam, Sakarya Büyükşehir Belediyesince Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bestami Yazgan ile Çocuk Buluşması programına katılan İslam, burada yaptığı konuşmada, çocuklara tavsiyelerde bulundu. İnsanın hayattaki en büyük kazanımın, öğrenmek olduğunu belirten İslam, kendisinin de bir eğitimci olduğunu ve yaşamı boyunca yeni şeyler öğrenmek için uğraştığını anlattı.

"Okul dışında da her insan, öğrencidir" diyen İslam, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin de bu bilinçte olması gerekir. Önemli olan şey, öğrenmeyi istemek, ona talip olmaktır. Onun için çocuklarımızın, böyle talebeler olmasını arzu ediyoruz. Öğrenmeyi, arzu etmek gerekiyor. İsteyerek öğrenilen herşey, insana daha fazla fayda getirir. Bunun için de daha fazla kitap okumalısınız. Kitap okuyan, edebiyatla ilgilenen öğrenciler, hayatı ve olayları anlamada ve yorumlamada çok daha başarılı olur" ifadelerini kullandı.

İslam, çocukların ve gençlerin bol bol kitap okuması gerektiğini dile getirdi. Kitap okuyan insanların, olayları daha geniş bir şekilde yorumlayabildiğine işaret eden İslam, "Kitap okumak, insanlara çok önemli meziyetler kazandırıyor. Edebiyatla uğraşmak, ruh zenginliği kazandırır. Tahlil ve analiz yeteneği, sadece kitap okumakla elde edilir. Bu tür insanlar, daha rahat karar verme yetisine sahiptir. Bu nedenle çocuklarımıza ve gençlerimize bol bol kitap okumayı tavsiye ediyorum. Bu tür insanlar, daha geniş düşünebilir" dedi.

Ayşenur İslam, şunları söyledi: "Ben küçükken annem, resimli romanları okumamı istemezdi. Geçmişin resimli romanları da bugünün çizgi filmleri gibiydi. Hakikaten annem, doğruyu söylüyordu çünkü resimli romanlar ve çizgi filmler başkalarının hayal ettiği bir dünyayı önünüze açıyor. Düz yazılarla yazılmış romanlar ise insanın kendi hayal dünyasını işletmesine yardımcı oluyor. Gençlere ve çocuklara tavsiyem, az çizgi film izleyip, daha çok kitap okumalarıdır. Çizgi film izlemeyin demiyorum, onun da zamanı vardır. Bu zamanı da büyükleriniz bilir. Ona sadece layık olduğu kadar zaman ayırmak gerekir. Kitap okumak için daha fazla zaman ayırmak gerekir."

 

Kaynak: AA