100 yıl sonra torunları dedeleri ile buluşuyor kampanyası  capsamında Pazar günü geziye katılacak Öğrenciler,Öğretmenler ve aileler bir araya gelerek  son hazırlıklarını tamamladılar.

 

Konsorsiyuma bağlı Türk dili ve Kültürü Okullarına bağli okullardan seçilen  15 kız ve 15 erkek  toplam 30 öğrenci geziye katılacak.

 

Öğrencilere  Öğretmenler’den  Necmi  Hasanoğlu,  Abdullah Halisdemir, Bahadır Han Değirmenci,  Dilek An,  Sevinç Çağlar Refaket edecekler.

 

Flaş Haber Londra’nın yayın yönetmeni Mehmet Taisi Güzel’de geziye basın Olarak refakat edecek.

 

Pazar günü yapılan toplantıda öğrencilere ve ailelere gezi  hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca  Öğrencilerin pasaport vize gibi işlemleri kontrol  edildikten sonra  her bir öğrenciye seyahet sırasında kullanılacak gezi rehberi verildi.

 

Buna göre gurup Türkiyeye gitmeden önce 18 mart günü Portsmoute’daki Türk deniz Şehitliğini  ziyaret edileek.  22 Mart Pazar günü’de  Londra’daki  ‘’İmperial War Museum’’in Birinci Dünya savaşı Bölümünü ziyaret edecekler.

 

 

Öğrenciler 31 Mart   Akşamı Londra Heathrow hava limanından Türk hava Yolları ile İstanbula Hareket edecekler. Gezinin birinci günü İstanbulda  Eyüp Sultanı , Sultan Ahmet,Ayasofya , Topkapı sarayı , Dolmabahçe sarayı gezilecek Boğaz turu yapılacak. İstanbul Valisi ziyaret edilecek.

 

Çanakkale gezisi proğramın’da ise gezilecek yerler  Çanakkale Şehitliği, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabetin açtığı müze, Fransız Mezarlığı, Anzak Köyü, Abide Gezileri, Alçı tepe, 57.Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Mustafa Kemalin saatinin kırıldığı yer, Anafartalar Ovası, Seyit onbaşı anıtı ve Siperleri,Çimenlik Kalesi ve kilit Bahir, turuva Antik kenti. Tahta At, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi, Çanakkale Piri Reis Deniz Müzesi,    

 

Öğrenciler 4 Nisan akşamı Londraya Dönecekler.

 

Mehmet Taisi GÜZEL