Hekimlerden oluşan amatör tiyatro ekibi tarafından sahnelenen iki perdelik oyunda elde edilecek gelirin tüm, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’nun  ‘Türk Halk Merkezi  Bina Kampanyası’na aktarılacağı açıklandı. 

Margaret Mayo’nun yazdığı, Cenk Sözeri ile Halil Doğan’ın uyarladığı, Ertaç Hazer’in yönettiği ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği üyesi doktorlar tarafından oynanan “İşler Karıştı Babacığım” tiyatro oyunu, Kuzey Londra’da  bulunan Gladesmore Community School’da sergilenecek.

 Eğitim Konsorsiyumu sekreteri  Özlem Hüroğlu Engür, oyunun Eğitim Konsorsiyumu’nun  Londra’daki  Türk Halk Merkezi Bina Kampanyası’na  destek amacıyla  sergileneceğini ve oyunda rol alan oyuncuların hiç bir ücret talebinde bulunmadığını söyledi. 

Çok sayıda kurum ve kuruluşun geceye destek verdiğini belirten Özlem Hüroğlu Engür, "Tüm sponsorlerin, böyle bir organizasyona  katkı  koymaktan son derece mutluyuz" dedi. 

Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade de, "Böyle duyarlı kişiler olması bizi motive etmekte ve bu kampanyayı başlatmamızın doğru olduğunu kanıtlamaktadır" diye konuştu. 

 

Özellikle Türk okullarının her yıl İngiliz okullarına büyük miktarda kira ödeyerek Türk okullarını yürütmeye  çalışması ve Türk halkının her zaman kullanabileceği bir Türk Binası olmamasının  yıllardır kanayan bir yara olduğunu söyleyen Kelami Dedezade, “ Bir yerden başlamak gerektiğini düşünerek bu kampanyayı başlattık, umarız ki istenen hedefe hep birlikte katkı yaparak  ulaşabiliriz. Tüm Türk halkını 29 Kasım akşamı, Kuzey Londra’da  Gladesmore Community School’daki  (Crowland Rd, London, Haringey N15 6EB)  ‘İşler Karıştı Babacığım’ adlı iki perdelik komedi oyununa bekleriz" dedi.

 

Bilet satışı ile ilgili bilgileri, Kuzey Londra’da Ertuğrul Mehmet’ten (Tel:07950576708) ve Güney Londra’da  Nilgün Kılıçer’den (Tel:07951115761) Gülten Hasan’dan (Tel:07947740230) ve Atilla Abacıoğlu: 07940215970 numaralarından bilet  alabilirsiniz.

 

DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR

 

1-KKTC Cumhurbaşkanlığı

2-Enver Kannur-Hasan Gazi (Kuzey Kıbrısla Dayanışma Derneği)  

3-Hüseyin Özer-(Sofra Restorant)

4-Hürmüs-Argun  İmamzade (Argun Printer)

5-Open Kitchen-Steak House Restorant

6-Engin Cumali (Gladesmore Comminity School)

7-Emin Tanlı- Kıbrıs Emtan İnşaat Şti

8-Limasol Türk Kooperatif Bankası

9-Kascon Ltd

10-Akgünler Denizcilik Ltd Şti

11-Girne Con Kahve

12-Girne Amerakan Üniversitesi (GAÜ)

13-Apex Tour