İngiltere Türk Aile Birliği, Kraliçe payesine sahip olan Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı’yı ‘Yılın Babası’ seçti. Sırrı’nın ödülü Pazar akşamı düzenlenen kutlamada takdim edildi.

 

MUSTAFA KÖKER
LONDRA

‘Yılın Babası’ ödül töreni, Kuzey londra’nın Edmonton bölgesindeki Kervan Banqueting Suite’de düzenlendi.

 

Yemekli balo olarak düzenlenen etkinlikte Türk sanat müziği sanatçısı Aysel Yılmaz sahne alarak, müzisyen İbrahim Mani’nin eşliğinde sevilen eserleri seslendirdi.

 

Kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay, eşi Konce Kortay, Enfield belediye Meclisi Üyesi Ertan Hürer, eşi Aliye Hürer, Konsey Başkanı Aysın Yılmaz ve AtlasJet İngiltere Müdürü Mustafa Ebgü’nün de konuklarz arasında yeraldeği ‘Babalar Günü’ etkinliğinde, derneğe bağlı Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu halk oyunları ekibi gösteriler yaptı.

 

İngiltere Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, dernek olarak eğitime ve gençliğe hizmetleri dokunan babaları ödüllendirme geleneklerini sürdürdüklerini belirtti.

 

Her yıl geleneksel olarak ‘Yılın Babası’nı seçtiklerini hatırlatan Kemal, toplumsal projelere verdiği destek, gençleri spora teşvik eden girişimleri, eğitim ve toplumsal konulardaki hassasiyeti nedeniyle Dr. Teoman Sırrı’nın ‘Yılın Babası’ seçildiğini açıkladı. Kemal, bu yıl bu ödüle layık görülen Dr. Sırrı’nın, İngiltere Türk toplumu içerisinde hemen herkesin sevgisi kazanmış, iki evlat yetiştirmiş ve Kraliçe Elizabeth tarafından da ‘Onur Ödülü’ verilmiş saygın bir kişiliğe sahip olduğunu kaydetti.

 

YILIN BABASI SIRRI: SÜRPRİZ OLDU

 

Dr. Teoman Sırrı yaptığı kısa konuşmada, ‘Yılın Babası’ seçilmesi ve ödüllendirilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, bu ödüle layık görüldüğü için teşekkür etti. Gençlik yıllarından itibaren eğitim konusunda duyarlı olduğunu hatırlatan Sırrı, “gençlerin ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi için elimden geldiğinde her projeye katkıda bulunmaya gayret ettim ve etmeye devam edeceğim” dedi.

 

Etkinliğe katılanlar ‘Yılın Babası’ Dr. Teoman Sırrı’yı kutladılar

KAYNAK: eurovizyon.co.uk