MUSTAFA KÖKER
LONDRA

Londra’nın Wood Green bölgesindeki Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nda Cumartesi günü 22. kez düzenlenen yarışmaya, Türk Dili ve Kültürü okullarında okuyan 2000 ve daha sonraki yıllarda doğan öğrenciler katıldı. Yarışmada Türkiye ve KKTC’den görevli gelen öğretmenler görev aldı.

Yarışma etkinliğinde Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Reyhan Yılmaz, Eğitim Müşavir Vekili İmdat Pekdemir, Necip Demirci, KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade, adına yarışma düzenlenen merhum eğitimci Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu ile Türk okullarının yöneticileri hazır bulundu.

Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Yılmaz, eğitim Müşavir ve Ataşeleri ile Pelin Değirmencioğlu yaptıkları konuşmalarda, yarışmanın bilgi sahibi olmak için önemli olduğunun altını çizerek, yarışmaya katılan öğrencilerin birinci sayıldıklarını ifade ettiler.

Yarışmada, Türk Dili ve Kültürü konusunda 10; Türk Kültürü, Tarihi ve Coğrafyası konusunda 12; Genel Kültür konusunda 2; Ünlü Türk Bilginleri konusunda 1; Çevre, Sağlık ve Trafik konusunda 2 ve Güncel Olaylar konusunda da 3 olmak üzere toplam 30 soru soruldu.

Yarışma sonunda Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nu temsil eden öğrenciler birinciliği elde ederken, Wimbledon Türk Okulu ile Batı Londra Türk Okulu öğrencileri ikinciliği paylaştı. Yarışmanın üçüncülüğünü ise Luton Akasya Türk Okulu ile Greenwich Türk Okulu öğrencileri paylaştı.

St. Thomas Moore School, Glandale Avenue, Wood Green N22 5HN adresinde gerçekleştirilecek olan 22. Ali Rıza Değirmencioğlu Bilgi Yarışması’na Londra Türk Dili ve Kültürü Okullarından Akasya Haftasonu Okulu, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu, Batı Londra Türk Okulu, Diyanet Türk Okulu, Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu, Edmonton Fazilet Türk Okulu, Fatih Türk Okulu, Greenwich Türk Okulu, Mevlana Haftasonu Okulu, Waltham Forset Türk Okulu ve Wimbledon Türk Okulu katıldı.

Yarışma boyunca katılan okulların öğrencileri birbirlerine yakın puanlar aldılar. Yarışma sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olun öğrencilere, Muavin Konsolos Reyhan Yılmaz, Eğitim Müşavirleri İmdat Pekdemir ve Hasan Kortay ile Pelin değirmencioğlu tarafından plaket ve katılım belgesi takdim ettiler.