Yunus Emre Enstitüsü, 17 Ocak 2015'te 23 ülkede Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) yapacak.

Enstitü'den yapılan açıklamada, okuma, dinleme, yazma ve konuşma beceri alanlarından soruların bulunduğu sınavda başarılı olan adaylara başarı derecelerine göre B2, C1 ya da C2 düzeyinde Türkçe Yeterlik Belgesi verileceği belirtildi. Yunus Emre Enstitüsü Sınav Merkezi tarafından Türkiye'nin yanı sıra 22 ülkedeki 30 kültür merkezinde yapılacak sınava ilişkin detaylı bilgiler www.turkcesinavi.com adresinde duyuruldu.

Son başvuru tarihi 14 Ocak olan sınav Almanya, ArnavutlukAzerbaycanBelçika, Bosna-Hersek, FasGürcistanİngiltereİranİtalyaJaponyaKazakistanKKTCKosova,LübnanMacaristanMakedonyaMısırPolonyaRomanya, Tataristan-Rusya veÜrdün'deki Türk kültür merkezleri ile Ankara'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde yapılacak.

Üniversitelerin Türkçe hazırlık sınıflarından muaf olmak isteyen yabancı öğrencilerle Türkiye'de ya da yurt dışında iş yerlerine Türkçe seviyesini belgelemek isteyenler sınava katılabilecek. 

Ocak, mayıs ve eylül aylarında olmak üzere yılda üç kez yapılan ve katılımcılara beş kategoride toplam 80 soru yöneltilen sınava gösterilen ilgi ve başvuruların 2015 yılında artması bekleniyor. Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2012'den bu yana uluslararası ölçekte yapılan TYS, Türkçe'yi yabancı dil ya da anadil olarak öğrenen bireylerin temel dil becerilerinin tamamını ölçüyor. - Ankara