Bakan Elvan, Konya'da yaptığı açıklamada, hızlı tren hatlarının Türkiye'yi baştan başa dolaşması hedefi kapsamında çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Başlattıkları seferberlikle demiryollarının üzerindeki ölü toprağını kaldırdıklarını vurgulayan Bakan Elvan, "1951-2003 yılları arasındaki 50 yıldan fazla bir sürede 945 kilometre demiryolu yapılmışken, biz 11 yılda bin 724 kilometre demiryolu yaptık. Diğer taraftan, 2 bin 500 kilometrelik demiryolu inşasına ise devam ediyoruz" diye konuştu.

-Kahramanmaraş da hızlı tren ağına katılıyor

Bakan Elvan, 2009 yılında Ankara-Eskişehir, 2011 yılında Ankara-Konya yüksek hızlı tren hatlarını açarak demiryollarında yeni bir dönem başlattıklarını ifade ederek, "Hükümet olarak Türkiye'yi dünyanın 8.yüksek hızlı tren işletmecisi seviyesine yükselttik. Hızlı tren ağına şimdi de Kahramanmaraş'ı ekliyoruz. Böylece, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı, evliyaların, şairlerin diyarı Kahramanmaraş'ı Türkiye'ye daha hızlı bağlıyoruz" dedi.

Elvan, ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırımlarla Kahramanmaraş'ın mevcut etkinliğinin çok daha fazla artacağına inandığını belirtti.

-Kahramanmaraş, İstanbul'a hızlı trenle bağlanacak

Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye hatlarının da yatırım programına alındığını hatırlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Osmaniye (Bahçe) - Nurdağ kesiminin inşaat çalışmaları sürüyor. Bakanlığımıza bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Nurdağ'dan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattın proje çalışmasını bu yıl içinde tamamlayacak ve en kısa sürede Kahramanmaraş'ı hızlı tren ile buluşturacağız. Hatta yapımına başlanılan Konya-Karaman ve yatırım programındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hızlı demiryolu bağlantısını sağlamış olacağız."