Şu an dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan İngiltere ekonomi­sinin, 2019 yılında sıralamada ge­rileyerek yedinciliğe düşebileceği belirtiliyor.

PwC firması tarafından yapılan açıklamada, Fransa ve Hindistan ekonomisinin, İngiltere ekonomisi­nin önüne geçme yolunda olduğu ifade edildi. Firma, İngiltere’de ekonomik büyümenin 2019 yılında yüzde 1,6 oranında olacağını tahmin ediyor. Bu tahmin, İngiltere’nin an­laşmasız Brexit’ten kaçınacağı var­sayılarak yapıldı.

2019 yılında Fransa ekonomisi­nin yüzde 1,7, Hindistan ekonomi­sinin ise yüzde 7,6 oranında büyü­yeceği tahmin ediliyor.

PwC firmasından ekonomist Mike Jakeman, İngiltere ve Fransa ekono­misinin dönüşümlü olarak birbirlerini takip ettiğini söyledi ve konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Ancak, 2018 yılında İngiltere ekonomisindeki büyümenin durgun olması ve 2019 yılında da bunun devam etmesinin, dengeleri Fransa’ya doğru kaydırma ihtimali yüksek.”

Jakeman ayrıca, Hindistan ekono­misinin şu anda dünya genelinde en hızlı büyüyen ekonomi konumunda olduğunu da sözlerine ekledi.PwC fir­ması, Hindistan’ın gelecek yıl dünya­nın en büyük yedinci ekonomisi ko­numundan beşinciliğe yükselmesini bekliyor.

Fransa’nın ise altıncı sırada olacağı tahmin ediliyor.