Konya’nın üretimine ve ihracatına katkıda bulunan bütün sanayicilere teşekkür eden Başkan Kütükcü, bu sinerjinin devam edebilmesi ve 2023 hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için sanayi üretiminin ve ekonomik gündemin kesinlikle soğutulmamasını istedi
 
Başkan Kütükcü, Konya’nın ve Türkiye’nin yüksek katma değerli üretime dönük, ihracatı merkeze alan büyüme stratejisine ağırlık vermesi gerektiğine de dikkat çekti.
 
Makine ve aksamları sektörü ihracat liderliğini koruyor
 
Ocak ve Şubat aylarında Konya’nın ihracatında ilk sırada yer alan makine ve aksamları sektörünün Mart ayında da ihracat liderliğini korumaya devam ettiğini bildiren Başkan Kütükcü, “2013 yılının ilk çeyreğinde 320 milyon 668 bin dolar ihracat gerçekleştiren Konya, bu yılın ilk çeyreğinde ihracatını yüzde 22.8 artırarak 393 milyon 759 bin dolara taşımayı başardı.
 
Mart ayında ise Konya’da en fazla ihracat yapan sektör; makine ve aksamları sektörü iken, ikinci sırada taşıt araçları ve yan sanayi sektörü gelmektedir.
 
 
Bu iki sektörümüz 2014’ün ilk çeyreğinde Konya’nın toplam ihracatının yüzde 42.6’sını gerçekleştirmiştir” dedi.
Başkan Kütükcü, Konya’nın Mart ayında en fazla ihracat yaptığı ilk 10 ülkeyi ise şu şekilde sıraladı: Irak, Almanya, Suudi Arabistan, İran, Mısır, Rusya, Libya, ABD, Cezayir, Özbekistan.