UK Finance tarafından açık­lanan veriler, ödenmemiş kredi kartı borçlarındaki yıllık artışın şubat ayında yüzde 8.3 oranında olduğunu gösteriyor.

Bu oranın, Birleşik Krallık’taki ödenmemiş kredi kartı borçlarında son 12 yılda görülen en hızlı artış anlamına geldiği belirtiliyor. Kredi kartı sahiplerini kalıcı borçlardan korumaya yöne­lik yeni kuralların da yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Eylül ayında uygulanmaya baş­lanacak olan bir dizi tedbirle kredi kartı borcu olan kişiler borçlarını daha çabuk bir şekilde ödemeye teşvik edilecek ve kendilerine daha kapsamlı olarak yol gösterilecek.

Bunların yanında, belli bir süre sonra borçlar nedeniyle oluşan faizler ve ücretlerin silinme ihtimali de bu­lunuyor.Kredi kartı borçlarının, diğer borçlardan çok daha hızlı bir şekilde arttığı belirtiliyor. UK Finance’tan Eric Leenders, kredi kartlarının günlük harcamalar için daha fazla kullanıl­maya başladığının altını çiziyor.

Şubat ayında Birleşik Krallık genelinde kredi kartları ile yapılan ödeme sayısının 220 milyona ulaş­tığı ifade ediliyor. Bu, kredi kartı ile yapılan ödeme sayısının bir yıl öncesine oranla yüzde 3.3 artması anlamına geliyor.