AtlasGlobal (Atlasjet Havacılık AŞ) iki hafta önce iflasını istediğini açıklamıştı. Diken dava dosyasının ayrıntılarına ulaştı. Şirketin iflas davası Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Davanın gerekçesi şöyle: “Yaşanan mali zorluklar sonrası, şirketin aktif-pasif sermayesi borçları karşılamaya yetmiyor.”

Şekerbank’ın alacağı 89 Milyon Lira

Dava dosyasındaki bilgilere göre şirketin toplam borcu 31 Aralık 2019 itibariyle 219 milyon 996 bin 989 lira. Şekerbank’ın alacağı 88 milyon 647 bin 989 lira. Ziraat Bankası ve Odea Bank da şirketten alacaklı diğer finans kuruluşları. Bankaların yanısıra bir dizi turizm firmasının da şirketten alacağı var. Holiday Travel & Tourism, Alze Turizm İnşaat AŞ, K12 Turizm Taşımacılık ve Albaker Turizm de şirketten alacaklı görünüyor.

Şirketin merkezinde haciz yapıldı

Dava dosyasına göre şirket geçen yıl 88 milyon 647 bin 924 lira zarar yazdı. Bunun yanısıra şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre AtlasGlobal’in genel merkez binasında haciz işlemi yapıldı.

İşlem sonrası, binada bulunan birçok eşya haczedildi. Kulislerde, gruba ait madencilik şirketinin de başka bir firmaya devredilebileceği konuşuluyor.