Öztürk, ASKON Konya Şubesi'nin "Çarşamba Toplantıları" etkinliğinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2023 vizyonuna hızla yaklaştığını söyledi.
 
10 yıl öne 230 milyar dolar seviyesinde olan milli gelirin bugün 788 milyar dolar seviyesine ulaştığını anımsatan Öztürk, Türkiye'nin 11 yıl içinde 36 milyar dolardan, 152 milyar dolar ihracat yapabilen ülke haline geldiğini aktardı.
 
Öztürk, Türkiye'nin, genç ve dinamik nüfusu, özel sektörünün çalışmaları, kamu idaresinin kararlı tutumu gibi avantajlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koyduğu vizyonunu gerçekleştirmek için çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için çalışıyor" dedi. 
 
2023 Vizyonu hedeflerini yakalamak için belirlenen stratejinin "Sürdürülebilir Ve Genel Bir Büyüme" olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
 
"Bugüne kadar uygulanan kalkınma modelleri, uygulanan dönem şartları içerisinde ülkemizin gelişmesine katkı sağlamıştır. Fakat bugünün Türkiye'sinde yapısal bir sorunu da ortaya çıkarmıştır. İstanbul merkezli Marmara Bölgesi'nin Türkiye'deki ekonomik değerlerin yüzde 60'ına sahip olması Türkiye'nin bölgeler arası gelişmişlik farklarını ortaya çıkardığı gibi gelecek hedefleri açısından da sorunlar taşımaktadır. Sürdürülebilir ve genel bir kalkınma için üretimin Anadolu'ya dengeli olarak dağıtılması gerekmektedir."
 
Programın sonunda ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Öztürk'e günün anısına hediye takdim etti.