Konya’da polis uygulama sırasında üç kişinin vücuduna bantlarla yapıştırılmış 10 kilo kubar esrar ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı ekipler tarafından kent girişlerinde uygulama yapıldı. Polis uygulama sırasında Mardin’den İzmir’e gittiği öğrenilen yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Otobüsün içindeki yolcular arasında inceleme yapan polis Y.B’den (36) şüphelenerek aşağıya inmesini söyledi. Yürümekte zorlanan Y.B'nin üst aramasını yapan polis, karnına, bacaklarına ve koluna bantlarla yapıştırılmış 8 paket kubar esrar buldu. Şüpheli Y.B’nin aldığı bileti inceleyen polis kucağında iki bebeği ile oturan eşi Ç.B. (34) ve yanında bulunan Suriyeli F.A’nın da (33) otobüsten inmesini istedi. Şüpheliler Y.B, Ç.B. ve F.A. iki çocukla birlikte polis otosuna alınarak Asayiş Ekipler Amirliği'ne götürüldü.
VÜCUTLARINA YAPIŞTIRDIKLARI ESRARDAN YÜRÜYEMEDİLER
Polis tarafından yakalanan şüphelilerin Mardin’den yola çıkmadan önce bacaklarına ve karnına paketler halinde esrar bantladığı öğrenildi. Asayiş Ekipler Amirliği'ne getirilen şüpheliler, polis otosundan indiklerinde vücutlarına bantladıkları esrar paketleri yüzünden güçlükle yürüdü. Kucağında çocukla gelen Ç.B. ve F.A. polisin yardımıyla yürüyerek Asayiş Ekipler Amirliği'ne girdi. Burada yapılan üst aramasında Y.B'nin üzerinden 8, Ç.B'den 8, F.A'dan 6 ve bebek çantasından 2 paket olmak üzere toplam 10 kilo kubar esrar ele geçirildi. Şüphelilerden Suriyeli F.A’nın 5 ay önce savaş nedeniyle Rasulayn şehrinden kaçıp Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Türkiye’ye sığındığı, oradan da Mardin’e geldiği ve burada Y.B. ve Ç.B. ile tanışarak onlarla yaşamaya başladığı öğrenildi.
Vücuduna bantladıkları esrarla yakalanan Y.B. ve Ç.B’nin üst aramaları ve işlemleri yapılırken ağlayan 1 ve 2 yaşındaki bebekleri ile polisler ilgilendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.