Konya Büyükşehir Belediyesi, köprülü kavşaklarla kesintisiz akış sağlarken, yaya güvenliği için de alt ve üst geçitler inşa ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin stratejik noktalarında trafik akışının kesintisiz olarak sağlanması için köprülü kavşak yapımını sürdürdüklerini belirterek, böylece şehir merkezindeki trafik sorununu önemli ölçüde çözdüklerini söyledi.

Konya’da 2004 yılından önce alt ve üst geçit sayısının 12 olduğunu, son 10 yılda şehre 65 yeni alt-üst geçit kazandırdıklarını vurgulayan Akyürek, ihtiyaç olan ve gelişen bölgelere yeni köprülü kavşak ve yaya üst geçidi yapımını sürdüreceklerini kaydetti.

2013 yılında Borsa Köprülü Kavşağı, Malas Caddesi köprülü Kavşağı ile Akören Yolu Köprülü Kavşağı’nın tamamlandığını vurgulayan Başkan Akyürek, Galericiler Köprülü Kavşağı ile Çeçenistan Köprülü Kavşağı’nda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Köprülü kavşakların yanı sıra; yayaların trafikten etkilenmemesi için yürüyen merdivenli, asansörlü ve estetik yaya üst geçitleri ile hızlı tren güzergahında alt geçitler inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, şu anda Ticaret Borsası önü ile Nalçacı Caddesi Toptancılar Çarşısı önünde yeni yaya üstgeçitlerinin yapımının devam ettiğini de sözlerine ekledi.