Konya Büyükşehir Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya il sınırlarına 80 milyon fidan dikimi ile ilgili protokol imzalandı.

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde son 10 yılda 13 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, 40 bin kilometrekarenin üstündeki Konya il sınırlarında orman varlığını artırarak Türkiye’deki orman varlığına katkı sağlamış olacaklarını ifade etti.

Yapılan protokol ile 80 milyon ağaç dikeceklerini kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye nüfusu kadar ağacı Konya’ya kazandırmak için bir adım attıklarını, bunun gerçekleşebilecek bir hedef olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, “Konya’nın 584 köyünde, 168 beldesinde, 31 ilçesinde köy ve şehir korulukları oluşturacağız.

Ağaç çok büyük bir zenginliktir. Doğal ormanı oluşturamayan şehirler gerçek şehir hüviyetini kazanamaz” dedi.


Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker de Türkiye’nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin Türkiye’deki orman varlığını yüzde 27’den yüzde 30’a çıkarmak olduğunu söyledi.

945 sayılı kanun ve kararnameye göre belediyelerle ilk protokolü Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaptıklarını kaydeden Şeker, ülke gündemi açısından son derece önemli olan projeyi gündeme getiren ve protokol yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Konya il sınırlarına Türkiye nüfusu kadar fidan dikimi ile ilgili protokol Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker arasında imzalandı.