Adana'da patlama oldu

Adana Valiliği'ne bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Adana Valiliği'nde alınan bilgilere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı

Yayınlanma
Adana'nın Merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 16 kişi yaralandı. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor." dedi.

Valilik yetkilileri, ölenlerden birinin Valilik çalışanı olduğunu diğer ölen kişinin ise henüz kimliğinin saptanmadığını bildirdi. Ayrıca polis, saldırıyla ilgili bir hafif ticari aracı arıyor.

Patlama haberlerine ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

PATLAMA SESİ KENTİ İNLETTİ

Adana güne patlama sesiyle uyandı! Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 16 KİŞİ YARALANDI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik otoparkı önündeki patlamaya ilişkin, "Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 16 kişi yaralandı." dedi.

33 PLAKALI ARAÇ

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.

VALİ DEMİRTAŞ: BİR KADIN TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Vali, açıklamasına şöyle devam etti:

"Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor."

TERÖRİSTLERİN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

HÜKÜMETTEN İLK MESAJ

AB Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi ile görüştüğünü, yaralılar olduğunu belirtti ve ''Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz'' dedi.

Patlamanın ardından sosyal medyadan paylaşılan kareler:

 

ADANA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” dedi. Demirtaş, patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 16 kişinin yaralandığını bildirdi.
Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.
Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

Yorumlar