Sorgun, partisinin il başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, seçimi centilmenlikle yürüteceklerini söyledi.

Meclis'in tatile girmesiyle seçim çalışmalarına Konya milletvekillerinin de katıldığını ifade eden Sorgun, şunları kaydetti:

"Sahaya inerek esnafımızı, köylümüzü, sivil toplum kuruluşlarımızı, resmi kurumlarımızı, basın-yayın kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Konya sınırları içinde sıkılmadık el bırakmamaya özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz, hasbihal ediyor ve onların taleplerini, sorunlarını dinliyoruz.Çözümü de yine vatandaşlarımızla bulmanın gayreti içinde oluyoruz. Milletimiz, hem Gezi olayları hem de 17 Aralık ve sonrasında uygumaya konulmak istenen o kirli senaryoyu gördü, asla prim vermedi. Çünkü milletimiz, feraset sahibidir, aklıselimdir. Böyle basit oyunlara ve tuzaklara gelmez, gelmeyecektir de... Konya'nın dört bir yanında partimize ve adaylarımıza büyük bir teveccüh var. İnanıyoruz ki 30 Mart akşamında yine böyle coşkulu ve güzel bir programda 32 belediyemizi de kazanmış olmanın verdiği gurur ve sorumlulukla karşınızda olacağız."
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise 32 belediyeyi de kazanma hedefinde olduklarını belirtti.

Bu seçimlerin halk iradesini perçinleyeceğini aktaran Üzülmez, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'yi yeniden inşa ediyoruz. Bu seçim, Türkiye'nin yeniden doğuşu olacak. Bu sadece cemaate karşı mücadele değil, dış güçlere karşı da olan bir mücadeledir. 11 yıldır halkın desteğiyle halka hizmet yaptık. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri ve belediye başkan adayları, yapılan duanın ardından, seçim çalışmalarında bulunmak üzere ilçelere hareket etti.