Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın yaptırdığı ikinci kültür merkezi ve ilçede bulunan kilisenin restore edilmesiyle üçüncü kültür merkezlerine kavuşacaklarını söyledi. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir Kültür Merkezi ve içindeki sinema salonları ile çok ilde dahi bulunmayan bir kültür merkezine kavuştuk. Şimdi Akşehir ikinci bir kültür merkezine kavuşacak. Nasreddin Hoca Kültür Merkezi Hıdırlık mesire yerinin altında bulunan Akşehir Belediyesi Fidanlığı’nın içinde 2014 yılı içerisinde Akşehirli hemşehrilerimizin hizmetine girecek. İçerisinde toplantı ve gösteri salonu, prova salonu, halk oyunları salonu, sergi salonu, büyükler ve küçükler için kütüphaneler bulunan dev bir kültür merkezine daha kavuşuyoruz. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın yaptırdığı bu kültür merkezine Nasreddin Hoca Kültür Merkezi adını vermeliyiz. Bu Nasreddin Hoca Kültür Merkezi Akşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğinde bu merkezde Nasreddin Hoca kitapları ve belgeleri toplanır. Akşehir Belediyesi dokümantasyon ve arşiv merkezi kurulur. Akşehir’in belleği, hafızası bir merkezde toplanır” dedi.
Başkan Oğul, Yeni kültür merkezi içinde kütüphane oluşturulabileceğini, internet evi kurulabileceğini belirterek, “Halk oyunları ve tiyatro gruplarının provaları ve gösterileri bu salonlarda yapılabilir. Sergilerin açılabileceği, içinde müze oluşturulabilecek salonlarında bulunduğu bu dev Nasreddin Hoca Kültür Merkezi bahçesinde çeşitli etkinlikler yapılabilecek. Akşehir’deki kilise de restore edilip açıldığında akustiği mükemmel olan üçüncü bir kültür merkezine daha kavuşmuş olacağız” diye konuştu. Kültür kenti ve turizm şehri olmanın alt yapısının hazırlandığını kaydeden Oğul, “Bu 3 kültür merkezimizin istihdama da katkısı olacaktır. Üç kültür merkezi olan şehir Akşehir sloganını tüm Türkiye’ye duyurmalıyız” şeklinde konuştu.