Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası gerçekleştirdiği belde buluşmalarının ardından Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü ve Altınekin’in köylerinde vatandaşlarla buluşmayı sürdürdü.

Program kapsamında bir günde 474 kilometre yol yaparak Akşehir’e bağlı Karabulut, Ilgın’a bağlı Gösterge, Kadınhanı’na bağlı Çeşmecik, Sarayönü’ne bağlı Özkent, Altınekin’e bağlı Sarnıç köylerinde vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 584 köyde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı.

Konya’nın 584 köyüne İtfaiye Teşkilatı’na bağlı yangın söndürme aracı vereceklerini belirten Başkan Akyürek, “Her köye mutlaka çocuk oyun parkı, bir köy koruluğu yapacağız. Köy konağı olmayan her köye köy konağı yapacağız.

Kilitli taş eksiği olan köylerin ihtiyaçları giderilecek. 584 köyün yaklaşık 300’ünde su problemi var, öncelikle onlar giderilecek. 125 köyümüzde ıslah çalışması yapacağız. 64 köyümüzde de ayaklı veya gömme su deposu yapacağız. Kanalizasyon gereken köylere kanalizasyon yapılacak. Su, kanalizasyon, itfaiye, toplu ulaşım, mezarlık hizmetleri ve köy yollarından artık Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak” dedi.


Konya’da 9 bin kilometreye yakın köy yolu bulunduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda Konya merkezde bin 500 kilometre yol vardı. Konya merkezdeki yol standardını yükselttik. Şimdi 9 bin kilometre daha yeni yolumuz oldu. Bunların 5 bin kilometresi asfalt. Her yıl en az bin kilometre köy yolunu asfaltlayacağız” diye konuştu.

Köylerdeki su ücretlerinde artış yapılmayacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya’daki tatlı su çeşmeleri sayısını bu ay 1001’e çıkarıyoruz. Yeni dönemde tüm köylere ve beldelere bin çeşme daha yapılmış olacak. Böylece Konya’daki tatlı su çeşmesi sayısı toplam 2 bine ulaşacak. Dünyada bunun bir örneği yok” diye konuştu.

Konuşmasında 2 sene içinde Konya’daki tüm evlerden, işyerlerinden artık kaynak suyu akacağını vurgulayan Başkan Akyürek, Mavi Tünel’den Konya’ya içme suyu getirecek 88 kilometrelik hattın 35 kilometresi tamamlandığını, çalışmanın tamamlanmasıyla şehir içine kaynak suyu dağıtılmaya başlanacağını dile getirdi.