Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkelerindeki savaştan Konya’ya sığınan ve KOMEK’te kurs alan Suriyeli çocuklarla bir araya geldi.

KOMEK Selahaddin Eyyübi Kurs Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, AK Parti Karatay, Selçuklu ve Meram İlçe Başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile Suriyeli çocuklar ve aileleri katıldı.

DUYGULARINIZA ORTAĞIZ

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Suriyelilerin duygularına, üzüntülerine, sıkıntılarına ortak olduklarını, aynı duyguyu taşıdıklarını belirterek, bir an önce kurtuluşa, rahata ve huzura erişmelerini diledi. Başkan Akyürek, “Geçici dünya hayatında kaderin bize çizdiği yolda karşımıza çıkan engelleri aşmaya çalışarak yolumuza devam ediyoruz.

Bu yolculuğunuzda size arkadaş olmaya, dost olmaya, kardeş olmaya çalışıyoruz” dedi.


ZULÜMLE ABÂD OLUNMAZ

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mesleki Eğitim Merkezlerinde binden fazla Suriyeli çocuğun eğitim gördüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, hükümetimiz, milletvekillerimiz ve biz belediyeler olarak bundan sonra da yanınızda olmaya, destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Zulümle abâd olunmaz, zulümle ayakta kalınmaz. Zalimler için yaşasın cehennem” diye konuştu.

GECE-GÜNDÜZ DUA EDİYORUZ

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, Suriyeli misafirlerin en kısa sürede kendi vatanlarına barış ve huzur içinde kavuşmalarını temenni ederek, Suriye’deki insanlık dramının bir an önce sona ermesi için gece-gündüz dua ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Suriyeli çocukların tiyatro gösterisi ile okudukları şiirler ve şarkılar ilgiyle izlendi. Programın sonunda Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

KOMEK, SURİYELİ ÇOCUKLARA KURS VERİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde Suriyeli çocuklara yönelik ana sınıfından 8. sınıfa kadar gruplar oluşturularak, Suriyeli ve Türk öğretmenler tarafından kurslar ile yetişkinler için Türkçe kursları veriliyor. KOMEK Selahaddin Eyyubi Kurs Merkezi’nde şu anda 316 Suriyeli öğrenciye 8’i Suriyeli olmak üzere 11 öğretmen tarafından kurslar veriliyor.