Konya’da 30 Mart yerel seçimleri dolayısıyla oy verme işlemi devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da oylarını kullandı.
Konya’daki seçmenler saat 08.00’dan itibaren oy kullanacakları okullara giderek önümüzdeki 5 yıl süreyle görev yapacak yerel yöneticilerini belirlemek için oylarını kullanıyor. Vatandaşların ortak temennisi seçimlerin Konya ve Türkiye için hayırlar getirmesi yönünde oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de saat 10.30’da merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda oyunu kullandı. Başkan Akyürek oy verme işlemi bittikten sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek son sözü sandığın söyleyeceğini belirtti. Başkan Akyürek, “Aylarca süren bir seçim sürecinin sonunda oy kullanma günündeyiz. Demokrasilerin güzelliği budur. Son noktayı millet koymuş olur. Bu kampanya süresince medeni bir şekilde mücadele eden bir hizmet yarışı içinde bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Konya’ya yakışan bir süreci yaşadığımızı düşünüyorum” dedi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da merkez Meram ilçesi Kalfalar Mahallesi’ndeki Muhittin Güzelkılıç Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Sorgun basın mensuplarına çıkışta yaptığı açıklamada seçimin Konya’ya, Türkiye’ye ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.