Çavuşoğlu, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Anamur'da Kaymakam Cengiz Cantürk, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım, AK Parti Belediye Başkan adayı Atilla Olçum, daire amirleri ve partililer tarafından karşılandı.

Çavuşoğlu, Kaymakam Cengiz Cantürk'ü ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2023 hedeflerinden birinin de ''50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir" olduğunu belirterek, "50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir getirebilmemiz için turizmi çeşitlendirmek lazım. 12 ay turizm hedefliyoruz. 12 ay turizm olabilmesi için sadece deniz, kum turizmi değil, alternatif turizm potansiyelini harekete geçirmemiz lazım" dedi.

Türkiye'ye 2002'de 13 milyon turist geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, geçen yıl sadece Antalya'nın 12 milyon turist ağırladığını vurguladı.


Turizm bölgelerinin kolay ulaşılabilir olması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Akdeniz Sahil Yolu'nu bitireceğiz inşallah. Hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bir taraftan Mersin'den bir taraftan Antalya'dan Gazipaşa tarafından çalışmalarımız devam ediyor. Antalya'ya çok güzel ikinci bir terminal yaptık, pist yaptık. Gerek altyapı, arıtmalar, kanalizasyonlar, gerek doğanın değerlendirilmesi ve kolay ulaşılabilir olması için her türlü yol, tünel, havaalanı yapıyoruz. Yarın hızlı tren de gelecek. Alanya'dan Kayseri ve Konya'ya kadar, diğer taraftan Burdur üzerinden İstanbul'a kadar hızlı trenler olacak. İki havaalanını hızlı tren projesiyle birleştirmek istiyoruz."

Anamur, Bozyazı, Gazipaşa, Alanya bölgesinin turizmde ön plana çıkmasını istediklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Havaalanı bu açıdan çok önemli. Bu havaalanı, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yurt dışına gidişi dahil, Ankara'ya, İstanbul'a gidişini kolaylaştırmıştır. Bu bölgenin kaderi aynıdır. Gerek turizm bakımından, tarım aynı şekilde, muz sadece bu havzada üretiliyor. Türkiye'deki çilek üretiminin büyük bir bölümü buralardan sağlanıyor. İleride Anamur bölgesi turizmde çok cazip hale gelecek. Antalya'ya nasıl çok turist geliyorsa bu bölgeye de gelecektir" diye konuştu.

- Muz üreticilerine ziyaret

Bakan Çavuşoğlu, Kaymakam Cengiz Cantürk ile Anamur Muz Üreticileri Birliğini de (MUZBİR) ziyaret etti.

MUZBİR Başkanı Mehmet Güzel, Alanya Muz Üreticileri Birliğinin araştırma ve geliştirme projesine AB fonlarından hibe verildiğini anımsatarak, aynı projenin kendileri için de uygulanmasını talep etti.

Çavuşoğlu da "Projeyi üretelim. Arkadaşlarımız size danışmanlık versin. Ulusal Ajansımız bu tür projelere danışmanlık veriyor. Nasıl hazırlanacağı konusunda bilgilendirme de yapıyor. Alanya'nın tecrübesinden de faydalanalım. İyi projeler hazırlandıktan sonra AB bu tür projelere, özellikle kırsal kalkınma, iyi tarım uygulamaları, iyi hayvancılık uygulamaları için destek veriyor. Bütçe var. Önemli olan projeyi iyi hazırlamak ve bunun bir şehir, bölge için insanlar için faydalı olduğunu gösterebilmek" dedi.

Çavuşoğlu, daha sonra partisinin ilçe teşkilatına geçti.