Mahkeme kayıtlarına göre Alec Baldwin'in sette ateşlediği silahı kendisine bir yönetmen yardımcısı "güvenli olduğu söylenerek" verdi.

Yönetmen yardımcısı Dave Halls, silahı Baldwin'e verirken içinde gerçek patlayıcı mühimmat olduğunu bilmiyordu. Kayıtlara göre Halls, bu sebeple silahın boş olduğu anlamına gelecek şekilde "Soğuk silah" diye bağırarak silahı aktöre teslim etti. 

Detaylar, New Mexico eyaletindeki Santa Fe'de mahkeme emriyle Cuma günü yapılan polis soruşturmasının kayıtları açıklandıktan sonra ortaya çıktı. 

Baldwin'in kanla kaplanan kıyafetlerinin de silahla birlikte kanıt olarak alındığı belirtildi. Mühimmat ve sette bulunan diğer silahlar da polis tarafından alındı.

Los Angeles Times gazetesi, kamera arkası ekipten beş kişinin, trajedi yaşanmadan birkaç saat önce "kötü çalışma koşullarını protesto etmek için" seti terk ettiğini yazdı.

Sendika üyeleri, çekimin yapıldığı bölgede kendilerine bir otel odası sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını; her sabah 80 kilometre uzaktan arabayla gelmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

BBC'nin edindiği bilgiye göre, o gün sette olması gerekenlerin listesinde, ateşli silahları kontrol etmesi gereken bir ekip üyesi, 20'li yaşlarındaki Hannah Gutierrez Reed de var. Los Angeles Times'a göre Reed, ilk kez bu görevi alıyor. 

Variety, Uluslararası Teatral Sahne Çalışanları Birliği'nin üyelerine bir e-mail gönderdiğini, burada "Baldwin'in ateşlediği silahta tek bir gerçek mermi vardı" yazdığını belirtti.

Baldwin: Yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatacak kelime bulamıyorum

Baldwin "kaza" olarak tarif ettiği olay sonrası ilk açıklamasında büyük şok ve üzüntü yaşadığını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Alec Baldwin şunları kaydetti:

"Bir anne, eş ve çok sevdiğimiz bir meslektaşımız olan Halyna Hutchins'in hayatına mal olan kaza nedeniyle yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatacak kelime bulamıyorum. Bu trajedinin nasıl yaşandığını anlamak için yapılan polis soruşturmasına tüm desteğimi veriyorum.

"Eşi ile de konuştum. Ona ve aileye desteğimin yanlarında olduğunu söyledim. Eşi, oğulları ve Halyna'yı tanıyan ve seven herkes için büyük üzüntü yaşıyorum."

63 yaşındaki Baldwin, yönetmen Joel Souza'ın da yaralandığı olay sonrası polislerce sorgulandı. 

Olay, ABD'nin New Mexico eyaletinde "Rust" (Pas) filminin çekimleri sırasında meydana geldi. 

Alec Baldwin, yanlışlıkla kurusıkı atabancayla ateş açtı. 

Yaralanan 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Ancak Hutchins kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Halyna Hutchins

KAYNAK, GETTY IMAGES

Omzundan yaralanan 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Suçlanan ya da gözaltına alınan yok

New Mexico'da Santa Fe Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü, olayla ilgili olarak kimseye resmen suçlama yöneltilmediğini, gözaltına alınan da olmadığını söyledi. 

Alec Baldwin, 19'uncu yüzyıl kovboy filminde hem başroldeydi hem de filmin prodüktörüydü. 

The Santa Fe New Mexican gazetesi, trajedinin ardından Balwin'in film setinin otoparkında çekilen ve perişan göründüğü bir fotoğraf yayımladı.

Gazete, muhabirinin aktörü sorgudan sonra ağlarken gördüğünü yazdı.