Takipsizlik kararında, Sutton'un bedeninde intihar izi hariç başka darp izine rastlanmadığı, kendisini astığı askının boyundan 7 santim yüksekte olduğu, uçağı kaçırdıktan sonra tuvalete giderek kendisini astığı, tuvalete girmesi ile olayın fark edilmesi arasında 7 dakika gibi bir sürenin geçtiği belirtildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'dan Irak'ın Erbil kentine gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde ölü bulunan İngiliz gazeteci Jacqueline Anne Sutton ile ilgili yürütülen soruşturma, Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi'nin olayın intihar olduğu yönündeki raporu üzerine takipsizlikle sonuçlandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Şenol Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma sonucu verilen takipsizlik kararında, soruşturma kapsamında yapılan araştırmada incelenen kamera kayıtlarına ve olay yeri inceleme raporuna göre Sutton'un 2 saat havalimanında kaldığı, bu süre zarfında kimse ile irtibata geçmediği, alkol aldığı belirtildi.

Takipsizlik kararında Savaşta ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü Irak Masası Başkanvekili Sutton'un Erbil'e gitmek için körüğün bulunduğu salona gittiği, burada yaklaşık 40 dakika beklediği, diğer yolcular uçağa bindiği halde uçağa binmediği, uçak kalktıktan yaklaşık 7-8 dakika daha burada beklediği, ardından da yolcu transfer masasına yönelerek uçağı kaçırdığını beyan ettiği, görevlinin de parasının yandığını kendisine söylediği, görevlinin ifadesine göre bu sırada Sutton'un gözlerinin yaşardığı bilgisine yer verildi.

TUVALETE GİRDİKTEN 7 DAKİKA SONRA FARK EDİLMİŞ

Takipsizlik kararında, Sutton'un Yolcu transfer masasından ayrılarak doğrudan bayanlar tuvaletine yöneldiği, tuvalete girdikten 7 dakika sonra 2 Rus yolcu tarafından fark edildiği, olayın görevlilere bildirilmesi üzerine doktorun geldiği, kapının arkasına kendisini astığı için görevlilerin kapıyı levye ile zorlayarak tuvalete girdiği, doktor tarafından yapılan ilk muayenesinde ölmüş olduğunun tespit edildiği bilgisine yer verildi.

ASKI BOYUNDAN 7 SANTİM YÜKSEKTE

Cesedin gönderildiği Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporun dosyaya konulduğu hatırlatılan takipsizlik kararında, Sutton'un ayakkabı bağcığı ile kendisini astığı, askının 1.76, Sutton'un boyunun ise 1.69 olduğu, askının boyundan 7 santim daha yüksekte bulunduğu, vücudunda farklı bir darp ve cebir izine rastlanmadığı, kanında da uyuşturucu ve uyutucu madde bulunmadığı kaydedildi.

Takipsizlik kararında, Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi'nin ölümün intihar olduğu yönünde oy birliği ile rapor düzenlediği belirtildi.

TUVALETE ASARAK KENDİSİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Irak'ın Erbil kentine gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen İngiliz gazeteci Jacquliene Anne Sutton, 17 Ekim gecesi dış hatlar terminalı gidiş katında Erbil uçağını kaçırdıktan kısa bir süre sonra kadınlar tuvaletinde ölü bulunmuştu. Yapılan ilk incelemede Sutton'un kendisini ayakkabı bağı ile tuvaletin askısına astığı tespit edilmiş, konu ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.