Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ‘5 yılda kazanan Selçuklu oldu’ temalı bilgilendirme toplantısına AK Parti Milletvekilleri Kerim Özkul ve Mustafa Akış, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
2009-2014 yılları arasında yapılan hizmetleri anlatan Başkan Altay, 565 bin kişiye hizmet götürdüklerini, 2023 yılında 800 bin nüfuslu bir Selçuklu olacağını ve hizmetlerini buna göre planladıklarını belirtti. Başkan Altay, engelli destek merkezi, evde yaşlı bakım merkezi, 7 aile yaşam merkezi inşa edildiğini, 7 bölgede emekliler lokali inşaatını tamamladıklarını, Şeyh Şamil Kapalı Pazar Yeri ve Özalkent Düğün Salonu’nun önemli bir eksikliği giderdiğini kaydetti.

“YEŞİL ALANDA HEDEF AŞILDI”

İlçe halkıyla yapılan ankette en çok istenen yeşil alan ve parkların sayısının arttırıldığını kaydeden Altay, “Fidan dikim programları yaptık.

Selçuklu’da doğan, vefat eden ve evlenenler için hayat ormanları oluşturduk. 5 yılda 197 bin 600 fidan toprakla buluştu. Toplam 118 parkı hizmete sunduk. 233 oyun gurubu hizmete kazandırıldı. 73 bin metrekare alanda en modern fidanlığımızı açtık. Bölge parkları da inşa ettik. Piri Reis Parkı, Sancak Mahallemizin yaşam alanı oldu. 50 bin metrekare alana sahip Sancak Tepe Parkı da bunlardan biri” dedi.

Başkan Altay, çok önemli bir çevre dönüşüm projesi olan Selçuklu Kanyon Park’ın ödül aldığını hatırlatarak, “Yazır Mahallesinde 122 bin 500 metrekare alanda eski bir taş ocağı kamyonlarca moloz çıkarılarak Türkiye’nin en güzel parklarından birisi haline geldi ve AK Parti tarafından yapılan bir yarışmada Türkiye’nin en iyi çevre dönüşüm ödülü aldı. 1 milyon metrekare yeşil alan ve park hedefimiz vardı. 5 yılın sonunda bu rakam 1 milyon 470 bin metrekare’ye ulaştı. Hedefimizi yüzde 50 aşmış bulunuyoruz” diye konuştu.


SELÇUKLU’DA SAĞLIK VE SPOR YATIRIMLARI

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5 yılda ilçeye yapılan sağlık ve spor yatırımlarının da önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. 7 aile sağlığı merkezi, hak sağlığı laboratuvarı ve Özalkent Mahallesinde Numune Hastanesi poliklinik binasının yapıldığını, kanser tedavisi gören hastaların ücretsiz misafir edildiği 32 suit odadan oluşan Umut Evi’nin hizmet verdiğini, bu yıl da Selçuk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde hasta konuk evi inşaatına başlanacağını dile getiren Altay, uluslar arası ölçülerde spor alanları oluşturulduğuna değindi. Altay, “2 yüzme havuzu tamamlanmak üzere. İlçede yaşayan her yaştan insanımız burayı kullanabilecek. Dumlupınar Spor Kompleksi ile birlikte Şehit Muharrem Samur Spor Tesisleri de yenilenerek FIFA standartlarında suni çim sahaya dönüştürüldü. Selçuklu Belediyespor Kulübümüzde de 3 bin 500’ye yakın sporcumuz var. Yaz dönemlerinde de 10 bin çocuğumuz değişik branşlarda spor eğitimi alıyor. Selçuklu’da bu dönem 5’i mahallede, 6’sı okulların bahçesinde 11 spor salonu yapıldı. Bu dönem 27 suni çim saha hayata geçti. 2’si kapalı 6 korttan oluşan tenis kortu inşaatımız da sürüyor. Haziran ayında tamamlanacak, içerisinde tenis kortlarıyla birlikte restoran ve kafeteryalar olacak” şeklinde konuştu.

“SELÇUKLU’YU TEMİZ TUTUYORUZ”

İlçede bez torba uygulamasına geçildiğini ve şu anda plastik poşetlerin yasakladığını anımsatan Başkan Altay, “İlçemizde sadece bio poşet kullanılabiliyor. 85 bin konutta geri dönüşüm uygulaması sayesinde 5 yılda 40 bin ton ambalaj atığı ekonomiye kazandırıldı. Yer altı çöp konteynırları ile ilçemizin çöp toplama maliyetleri 3 yıldır değişmedi. Eski konteynırların kötü görüntüsü ortadan kalktı ve daha az kilometre kat ederek ilçemizi temiz tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Altay, 5 yılda 4 milyon 637 bin metrekare asfalt, 1 milyon 572 bin metrekare parke, 416 bin metre bordür hizmete sunulduğunu, kültürel belediyecilik alanında da birçok eğitim verildiğini açıkladı. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ne (SEDEP) verilen önemin altını çizen Altay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesinden 3 yıl önce ilçede okullarda öğrencilerin akıllı tahtalarla tanıştığını söyledi.

VİZYON PROJELER: SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ

65 milyon liralık yatırımla Türkiye’de ilçe belediyeleri arasında yatırım büyüklüğü olarak ilk 5’e giren Selçuklu Kongre Merkezi’nin tamamlandığında Konya’nın kongre turizminden pay almasını sağlayacağını belirten Başkan Altay sözlerine şöyle devam etti, “Bugüne kadar 45 milyon liralık imalat yapıldı. Konya’nın önemli marka binalarından birisi halinde ve Konya’ya değer katacak. Burada amacımız sadece toplantıların yapılacağı salonlar oluşturmak değil, tüm dünyada 5 milyar dolara yakın bir kongre turizmi sektöründen bahsediyoruz. Konya bugüne kadar hiç pay almadı. Ama bugün Selçuklu Kongre Merkezi ile birlikte hem Konya’nın tanıtımına hem de bu sektörden pay almasını sağlayacak bir yatırım hayata geçiyor. Toplam 18 salondan oluşuyor kongre merkezimiz. en büyük 2 bin kişilik olan aynı anda bin kişinin tiyatro seyredebileceği düzeneğe sahip ikinci salonumuz. Büyük bir balo salonu var ve gelecek yıl toplantımızı orada yaparız. Toplam 18 salonda tüm teknik altyapısı oluşturulmuş, Türkiye’ye örnek bir proje hayata geçiyor. Selçuklu’da böylece hizmet sektörü önemli bir atılım gerçekleştirecek ve ilçemizde yeni oteller oluşacak. Biz de Yüksek Hızlı Tren ile Konya’nın ulaşımına katkı sağlayan hükümetimizle birlikte Konya’nın ekonomik yapısına ciddi bir katkı sağlamayı düşünüyoruz. Selçuklu Kongre Merkezi tamamlandığında Türkiye’nin en güzel binalarından birisi haline dönüşecek.”

KELEBEKLER VADİSİ PARKI

Başkan Uğur İbrahim Altay, ilçedeki en büyük yeşil alan projesi Kelebekler Vadisi’nin 385 bin metrekare alandan oluşacağını ve buranın Konya’nın cazibe merkezlerinden birisi olacağını kaydetti. Başkan Altay, “Burası içerisinde spor alanları, yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeteryalardan oluşan büyük bir şehir parkı. Bu şehir parkının diğerlerinden farkı kelebek temalı olması. Banklarından yürüyüş alanlarına kadar her şey kelebeklerden bir parça. Ama Kelebekler Vadisini önemli kılan aslında 2. etapta yaptığımız Aşkın Kanatları Müzesi. 7 bin 600 metrekare alanda Aşkın Kanatları Müzesini inşa ediyoruz. Kelebek şeklindeki binamızda yurt dışından gelecek kelebekler oluşturduğumuz botanik parkta uçacak. Bu botanik parka geldiğinizde etrafınızda uçan canlı kelebekleri görebilecek, onlarla fotoğraf çektirebilecek ve onları besleyebileceksiniz. 3 yıllık çalışmanın sonunda bu projeye başladık ve 1,5 yıldır da yapımı için uğraşıyoruz. Bu iş tamamlandığında Konya’nın önemli marka projelerinden birisi haline gelecek. Konya için kelebekler önemli. Konya’ya Hz. Mevlana’yı ziyarete gelenler Kelebekler Vadisi ve Aşkın Kanatları Müzesini de ziyaret edecekler ve böylece Konya’nın turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Konya’ya gelenler şehirde daha fazla vakit geçirecekler. Burası şehrin en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline dönüşecek” değerlendirmesinde bulundu.

OTİZM VE DOWN SENDROMLULAR YAŞAM MERKEZİ

En çok duygulandıkları projenin Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi olduğunu, bu alanda Türkiye’nin en büyük merkezinin inşa edildiğini söyleyen Başkan Altay, “Mimarisi baştan aşağıya çocuklarımız için oluşturuldu. Burada birkaç önemli iş yapıyoruz. Birincisi Türkiye’ye örnek bir rehabilitasyon merkezi inşa edeceğiz. Bu rehabilitasyon merkezinin içinde yüzme havuzlarının, spor alanlarının oluşturduğu, birebir eğitimlerin yapılabileceği çok önemli ve örnek bir tesis olacak. Ailelerin bir arada vakit geçirebileceği mekanlar oluşturuyoruz. Onların eğitimlerine katkı sağlayacak salonlar oluşturuyoruz. Bu çocukların aileleri için en önemli rehber, kendisinden önce bu olayı yaşamış bir aile. Onların bir araya gelmesi, istişare etmesi son derece önemli. Gece biriminde de aileler acil durumlarda çocuklarını bize emanet edebilecekler. Bu inanın o kadar büyük bir sorun ki, ameliyatını erteleyen, anne babasının cenazesine katılamayan, çok önemli sağlık problemlerini erteleyen, yılın 365 günü ömrü boyunca kendi başına vakit hiç geçiremeyen annelerimiz var. Onların sorunlarına bir nebze çözüm üreteceğiz. Ayrıca otizm ve down konusunda Selçuklu bir merkez olacak. Bu merkez için şu an yurt dışında partnerimizle çalışıyoruz. Oradaki uygulamaları örnek alıyoruz. Ve tüm rehabilitasyon merkezlerinin kullanabileceği bir etkinlik alanı oluşturuyoruz. Sadece bizden hizmet alan çocuklar değil, Konya’da ve civarda rehabilitasyon merkezinde hizmet alan çocuklarımız burada standartların üzerinde, etkinlik alanlarında yüzme havuzlarından yararlanacaklar, atlı rehabilitasyon eğitimi alacaklar, toprakla uğraşacaklar. Bizim sistemizde 15 yaşın üzerinde olup rehabilitasyon eğitimi almayan kardeşlerimizde böylece ailelerin bir miktar rahatlaması için hem kendilerini geliştirecekler hem de ailelere ciddi bir katkı sağlayacağız. 21 bin metrekare alanda yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak tesisimizi 9 Nisan’da hep birlikte temelini atacağız” şeklinde konuştu.

“KAZANAN SELÇUKLU OLDU, EMANETE SAHİP ÇIKTIK”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5 yıldır yoğun şekilde çalıştıklarını, emanete sahip çıktıklarını, hizmetlerin temelinde memleket ve insan sevgisine dayanan hizmet etme aşkı olduğunu kaydetti. Sultan Alaaddin’in, Rumi’nin, Şems’in ve hatta İnce Minare’de duygularını taşlara işleyen ustaların aşkının bu şehre yansıdığını ifade eden Altay, “Konya geçmişten günümüze yerel yönetimlerin en güzel örneklerini göstermiştir. Bizden önce de bu şehre hizmet eden belediye başkanlarımızı hayırla anıyorum. 5 yılda kazanan Selçuklu oldu. Belediye başkanlığı hizmet etme gayesi için sadece bir araç. Tüm hizmetler bu şehirde yaşayan hemşehrilerimiz ve ilçemiz içindir. Bizi bu hizmetlere vesile kılan Rabbim'e sonsuz şükürler ediyorum. Tüm bu çalışmaları yaparken her yaştan hemşehrimizin fikrini aldık. Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle istişarelere önem verdik. Böylelikle belediyelerimizin tüm imkanlarını ve maddi gücünü hizmetlere doğru şekilde aktardık. İktisadi koşullara ve fayda maliyet analizlerine dikkat ettik. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, sizlerin emanetine sahip çıktık. Hiçbir zaman yapamayacağımız sözleri vermedik. Popüler siyaset yapmadık. Göreve geldiğimiz ilk gün ne dediysek ve nasıl davrandıysak şimdi de aynı duruşu sergiliyoruz. Selçuklu’ya geçen 5 yıllık zaman içerisinde alnımızın akıyla hizmet ettik. Hemşehrilerimizin ve ilçemizin çıkarlarını hep ön planda tuttuk. Kardeşlik, komşuluk ve hemşehrilik haklarının gelişmesi için çaba sarf ettik. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.