ERKAN HOŞAFÇI

LONDRA

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, İngiltere’deki Türk toplumu sivil toplum temsilcilerine ikametgahında bir iftar yemeği verdi.

Başkonsolos Ergin ve eşi Deniz Ergin’in evsahipliğinde Cuma akşamı gerçekleşen yemeğe çeşitli derneklerin yönetici ve temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Başkonsolos Çınar Ergin yemek öncesi yaptığı kısa konuşmada, davetli konuklara “Hepiniz iftarımıza hoş geldiniz” diye hitabetti.

Ramazan ayını hep yaraların sarıldığı, dargınlıkların giderildiği ve incir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerle bir türlü söylenemeyen “merhaba”ların nihayet söylendiği bir sevgi, barış ve hoşgörü ayı olarak gördüğünü belirten Ergin şöylekonuştu:

“Bugün tüm dünyada bu hoşgörü ve birliktelik ruhuna ne yazık ki her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Dünyanın birçok bölgesinde zenofobi, İslam karşıtlığı ve ırkçı popülist söylem her zamankinden daha fazla görülüyor.

Daha birkaç gün önce Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşet hepimizin yüreğini derinden yaralamıştır.

Bizler, Türk milleti olarak, Ramazan aylarını cennet gibi bir vatanda karşılayabilme şansına sahip bir milletiz.

Bunun için başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bunda emeği geçen herkese; ayrıca, ister Çanakkale’de, Dumlupınar’da düşmanla savaşırken, ister Güneydoğu Anadolu’nun dağlarında terörle mücadele ederken ve isterse 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizin caddelerinde demokrasi düşmanlarına karşı bir kale duvarı gibi ülkemizi korurken olsun hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm insanlık için daha mutlu ve huzurlu bir dünya ümidiyle Ramazan-ı Şerifinizi kutluyor, Allahtan tuttuğunuz orucu kabul etmesini diliyorum. Afiyet olsun.”

Samimi bir ortamda geçen iftar yemeği, Türkiye’nin Londra Din Hizmetleri Müşaviri ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı Başkanı mahmit Özdemir’in okuduğu dua ile son buldu.

Davete katılanlar gazeteciliren isteği üzerine iftar hatırası fotoğrafta bir araya geldi.