Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD-UK) davetlisi ola­rak Londra’ya gelen Bingöl Bele­diye Başkanı Yücel Barakazi, 2017- 2018 yılı içerisinde 7’ncisi düzen­lenen UETD (UK) Halk Buluşması Kahvaltı Programı’na katıldı. Açılış konuşmasında UETD Başkanı Erdal Yetimova, “Davetimize icabet edip geldikleri için kendilerine teşek­kür ediyorum. Öncelikle Afrin’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyo­rum” dedi.

Edmonton’da Hilal Restaurant’ta hafta sonu gerçekleştirilen etkin­likte konuşan Belediye Başkanı Ba­rakazi de, özellikle bir ülkenin dışar­daki vatandaşları kendi ülkeleriyle ne kadar güzel ilişkiler kurarsa bu­lundukları ülkede de o kadar güçlü olurlar. Aynı şekilde, Türkiye Cum­huriyeti, ülke dışındaki vatandaşla­rını ne kadar desteklerse kendi ko­numunu da o kadar güçlendirmiş olur. Siz burada güçlü olursanız yapacağınız faaliyetler dolayısıyla Türkiye’ye güç katarsınız” diye ko­nuştu.

‘15 Mayıs darbe girişimi’ oldu­ğunda ilginç birşeyle karşılaştıkla­rını da belirtten Barakazi; “15 Ma­yıs darbe girişimi olduğunda biz bir şeyle karşılaştık. Bizim Bingöl’de, biliyorsunuz insanlar ya AK Parti­lidirler ya da HDP’lidirler. O direniş için meydana gelen HDP’liler Türk bayrağı taşıyarak geldiklerinde biz, ben bizzat takılarak şunu söyledim; ‘Hayırdır, dedim. Ne oluyoruz? Türk bayraklarıyla geldiniz meydana. Adamlar şunu söylediler: Bence çok manidar, o yüzden sizinle pay­laşıyorum. Dediler ki, ‘Suriye, Irak dağıldığında ya da işgale uğradı­ğında onlar Türkiye’ye geldiler. Peki Türkiye bölünüre veya işgale uğrarsa biz nereye gideriz? Çok du­yarlı bir tavır. Bunu sizlerle paylaş­mak istedim. İnşallah bundan sonra daha güzel bir dayanışma ile daha güzel bir tesadüfle buradaki konu­munuzla Türkiye’ye olan katkınızla daha büyük bir şekilde artar” dedi. Bingöllülerin kendi memleketlerini ziyaret etmelerinin ve çeşitli eko­nomik faaliyetlerde bulunmalarının önemine de ifade eden Barakazi, “Bingöl Belediye Başkanı olarak sizleri Bingöl’e davet ediyorum.

Çoluk çocuğunuzla gelin. Türkiye’de birçok kurum artık projeler geliştirmek suretiyle va­tandaşlarını farklı ülkelere gönderi­yor. Aynı şekilde, farklı ülkelerdeki vatandaşlarını Türkiye’ye getiriyor. Biz, bu tür projeler aracılığıyla sizin memleketle ilişkilerinizi güçlendir­meye çalışacağız. Beni, istediğiniz zaman arayabilirsiniz” şeklinde ko­nuştu. Barakazi, konuşmasını baş­kanlık döneminde Bingöl’e yaptığı hizmetleri anlatarak tamamladı.

UETD UK olarak bu kahvaltı programlarını, İngiltere’de yaşa­yan toplumu bir araya getirerek ortak hareket edebilme bilinci sağlamak amacıyla düzenledikle­rini söyleyen Yetimova, kahvaltı programına katılanlara teşekkür etti. Yetimova, “Bu programlarda İngiltere’de çoğunlukta olan ille­rimizden belediye başkanlarımızı ağırlıyoruz. İlk programımız Ka­sım ayında gerçekleşti ve o prog­ramda Aksaray Belediye Başka­nı’mızla bir araya geldik. Aralık ayında Maraş, Ocak ayında Gü­müşhane Belediye Başkanları­mızla buluştuk. Bu ay da Bingöl Belediye Başkanımız Yücel Bey bizlerle birlikte” dedi.